prve fotografije

Počelo je desetodnevno vjenčanje: Ljepotica hrvatskih korijena udaje se za princa od Bruneja

Islamska ceremonija vjenčanja održat će se 11. siječnja, u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, civilni obred 14., a ostale dane četiri tisuće uzvanika uživat će u gostoprimstvu domaćina te raznim tradicionalnim prijemima i banketima.

Na egzotičnim Brunejima 7. siječnja počela je desetodnevna svadbena svečanost na kojoj će se Anisha Isa Kalebić udati se za brunejskog princa Abdula Mateena. Islamska ceremonija vjenčanja održat će se 11. siječnja, u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien, civilni obred 14., a ostale dane četiri tisuće uzvanika uživat će u gostoprimstvu domaćina te raznim tradicionalnim ceremonijama, prijemima i banketima. Zbog sigurnosti mladenaca, sultanske obitelji i uzvanika iznad okruga Brunei-Muara gdje će se održavati svadbene svečanosti, do 16. siječnja zabranjene su se vrste letova od aviona do dronova. Na društvenim mrežama objavljena je i prva fotografija u mladenke u svadbenom izdanju. Anisha pozira u decentnoj bijeloj haljini tipičnog brunejskog materijala i kroja s hidžabom. To je haljina koju je buduća princeza odjenula za ceremoniju čitanja Kurana, a dizajn je to modne kuće Teh Firdaus iz Malezije, inače specijalizirane za vjenčanice.

Princ Abdul Mateen deseto je dijete brunejskog sultana Hassanala Bolkiaha i peti u redu za nasljedstvo trona, no otac ga vrlo često vodi sa sobom na razna diplomatska putovanja. Nedavno su bili u Japanu, Parizu pa čak i u Londonu gdje su se susreli s kraljem Charlesom zbog čega se nagađa da bi vjenčanju mogao prisustvovati i netko s britanskog dvora.

image

Princ Abdul Mateen i Anisha znaju se od djetinjstva

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Markantni 32-godišnjak obučeni je pilot helikoptera, bojnik u Kraljevskom zrakoplovstvu Bruneja i profesionalni polo igrač s osvojene dvije medalje na Igrama jugoistočne Azije.

Anisha je po ocu Hrvatica, ime mu je Ivica Kalebić, a njegovi roditelji su sa Šolte i otoka Čiova gdje, kako tvrde izvori bliski obitelji lijepa djevojka dolazi svako ljeto. Govori hrvatski i navodno ima još četvero braće i sestara. Njezini roditelji upoznali su se u Londonu, gdje se Aisha školovala i diplomirala na univerzitetu u Barthu, a nakon diplome bacila se u poslovne vode - osnovala je modni brend Slik Collective te turističku agenciju Authentirary koja nudi kulturne ture.

image

Sultan Hassanal Bolkiah sa sinom na vjenčanju jordanskog princa Al Husseina bin Abdullah II. i princeze Rajwe

DPPA/DDP USA/PROFIMEDIA

Mama joj se zove Mariam, dolazi iz ugledne plemenitaške obitelji, njezin otac, harvardski đak Pehin Dato Haji Isa desetljećima je blizak sa sultanovom obitelji i godinama je njegov bliski savjetnik.

Anisha i princ tako se poznaju od djetinjstva, prijateljstvo se prije pet godina pretvorilo u ljubav, a zaručili su se prije godinu dana.

image

Njegov Instagram pun je njegovih zamamnih fotgrafija

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Tada je Anisha svoj Instagram profil učinila privatnim, a princ je svoj ostavio javnim. Prati ga više od 2,4 milijuna pratitelja, uglavnom žena, i tu je prvi put objavio njihovu službenu zajedničku fotografiju i to posljednjeg dana 2023. uz dobre želje u novoj godini.

Linker
05. ožujak 2024 18:16