Princeza Leonor prvi put je kao članica protokola nazočila vojnoj paradi

 BORJA SANCHEZ-TRILLO AFP
KRALJIČIN PONOS

Ponosna mama Letizia: Španjolska princeza Leonor ukrala svu pažnju na paradi

Španjolska princeza Leonor trenutačno je pitomkinja vojne akademije, a svoje je protokolarne dužnosti odradila bez greške.

Španjolska princeza Leonor trenutačno je pitomkinja vojne akademije, a svoje je protokolarne dužnosti odradila bez greške.

Na vojnoj paradi koja se početkom svake godine tradicionalno održava u Kraljevskoj palači u Madridu prvi je put kao službena članica kraljevskog protokola svoje dužnosti bez greške odradila 18-godišnja princeza Leonor.

Pitomkinja kraljevske vojne akademije s roditeljima, kraljem Felipeom VI. i kraljicom Letizijom pozdravila je članove diplomatskog zbora, te najviše vojne dužnosnike svoje zemlje, te salutirala vojnicima u mimohodu. Odjevena u vojnu odoru, kose skupljene u pundžu tek punoljetna princeza na ponos svojih roditelja, koji su diskretno pratili svaki njezin pokret i svaku njezinu riječ, bila je zvijezda svečanosti i savršeno odradila sve obaveze.

image

Princeza Leonor je kadetkinja kraljevske vojne akademije

PIERRE-PHILIPPE MARCOU AFP

Princeza Leonor trenutačno pohađa obuku na Vojnoj akademiji Kraljevske garde, što predstavlja dio njezinih priprema za buduću dužnost - španjolske kraljice. Princeza Leonor je, naime, prva u nasljednom redu i na španjolskom tronu će, kad za to dođe vrijeme, naslijediti svog oca, kralja Felipea VI.

Osamnaesti rođendan je proslavila u listopadu, a na vojnoj obuci je već svladala osnove: rastavljanje i sastavljanje puške, odradila vježbe pucanja, snalaženja u prirodi, korištenje vojnih karata i druge aktivnosti. Iako vojna akademija ima strogi raspored tijekom tjedna, Leonor se može vratiti kući tijekom vikenda ako nije na posebnoj obuci izvan vojarne.

image

Princeza Leonor se odlično snašla u protokolarnim dužnostima

PIERRE-PHILIPPE MARCOU AFP

Njezina obuka trajat će tri godine i tijekom tog razdoblja proći će i mornaričku obuku, te tečajeve u ratnom zrakoplovstvu koji uključuju i skok s padobranom.

"Upravo sam maturirala i krećem u svoju novu fazu života. Vojna obuka dat će mi neophodne vještine i znanja, te nevjerojatno životno iskustvo. Sretna sam zbog toga, ali i zbog toga jer sam se uvjerila koliko naši sunarodnjaci cijene naše oružane snage", rekla je na početku obuke.

image

Španjolski kralj Felipe VI s kćeri Leonor i suprugom Letizijom

BORJA SANCHEZ-TRILLO AFP

Kraljica Letizia je prije udaje za španjolskog kralja Felipa VI. bila je uspješna novinarka i televizijska voditeljica u informativnom programu. Svog supruga je upoznala na novinarskom zadatku 2002.. vjenčali su se u svibnju 2004. u madridskoj katedrali Almudena, a u braku su dobili dvije kćeri - princezu Leonor i 16-godišnju infantu Sofiju.

image

Kraljevka obitelj na okupu: kralj princeza Leonor, kralj Felipe VI i kraljica Letizia

BORJA SANCHEZ-TRILLO AFP

Linker
27. travanj 2024 22:57