Šampion plave krvi

Praunuk austrijskog cara slavio na utrci: Prva mu čestitala mama velika zaljubljenica u Hrvatsku

Dvadesetčetverogodišnji Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen ove godine niže pobjedu za pobjedom. Zadnju, u Behrainu, osvojio je početkom ovog tjedna, a za njega se žestoko navijalo i kod nas.

Sin nadvojvode Karla Habsburg-Lothringena i filantropkinje Francesce von Thyssen Bornemisze te praunuk Karla I. natječe se u FIA Svjetskom prvenstvu u izdržljivosti te u Europskoj seriji Le Mans za Algarve Pro Racing. Posljednju utrku u Behrainu u izdržljivosti osvojio je s belgijskom momčadi WRT, a Ferdinandovim novim uspjehom prva se na svom Instagramu pohvalila ushićena mama Francesca.

-Nikada nije bilo sretnije i ponosnije mame! Koji dan! Ovo iskustvo mijenja život! - napisala je ponosna Francesca, koja je sinu najveća podrška u njegovoj karijeri.

Riječ je o zaista velikom uspjehu Ferdinanda Zvonimira Habsburga-Lothringena, što dobro zna svaki zaljubljenik u brzine. Tim više što je krajem ljeta slavio i na 24 sata Le Mans, najstarijoj i najpoznatijoj svjetskoj utrci izdržljivosti, a ranije ove godine je trijumfirao i u utrci serije Asian Le Mans.

Čitajte i: Praunuk posljednjeg austrijskog cara! Ferdinand Zvonimir Habsburg-Lothringen o privilegiranom životu i svojim strastima

Čvrste veze s Hrvatskom

Istim povodom mladi aristrokrata u rujnu je ugostio ekipu magazina Gloria u Beču, gdje živi. A osim o njegovoj ovisnosti o brzinama, u koje se zaljubio sa sedam godina, tada je govorio i o strasti prema sportu, glazbi i plesu, odrastanju u carskoj obitelji, najboljem prijatelju iz Zagreba te je otkrio kakve djevojke voli.

image

Princ Ferdinand Zvonimir ovog je ljeta ugostio ekipu magazina Gloria.

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

- Sviram tri instrumenta: klavijature, bubnjeve i gitaru, a od plesova znam škotski highland te kubanske. Ovaj drugi sam naučio kako bi impresionirao tadašnju djevojku. Trenutačno nisam u vezi, no stalno sam zaljubljen. Nemam određeni tip cure, ali pomaže ako je katolkinja jer sam praktični vjernik - ispričao je šampion, koji ima dvije sestre: Eleonore te Gloriju. Plavooki Ferdinand rođen je u Salzburgu, a jako je vezan za našu zemlju. Zasluga je to njegove mame koja je prije dosta godina na Lopudu obnovila tamošnji samostan, tako da Ferdinand na jadranskoj obali ljetuje od malena. Osim toga, kao beba je kršten u Zagrebačkoj katedrali, što je također bila želja Francesce. Zagrepčanina Jana Katalinića, za kojeg kaže da mu je najbolji prijatelj, upoznao je u srednjoj međunarodnoj školi u Beču.

image

Ferdinand Zvonimir na testiranju Formule 3, 2018.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

-Kad je Jan čuo tko sam, mislio je da sam snob. No, odgojen sam da ljude prosuđujem prema karakteru, a ne podrijetlu i izgledu. Na kraju smo Jan i ja postali bliski prijatelji te smo čak dvije godine bili cimeri u Londonu – objasnio je svoju vezu s Hrvatskom automobilistički as plave krvi, koji se školovao za automehaničara u Carlin Motosportu.

Linker
19. travanj 2024 08:14