ima li nade?

Prinčevi bi napokon mogli zakopati ratne sjekire, no sve pada u vodu ako u Britaniju dođe Meghan Markle

Svi se nadaju kako bi se uskoro, nažalost zahvaljujući teškim bolestima u kraljevskoj obitelji, mogao desiti prvi korak prema pomirbi Williama i Harryja što bi sigurno ulilo prijeko potrebnu nadu i osnažilo poljuljanu monarhiju.

Iako je jako mala šansa da se odnos između princa Williama i princa Harryja popravi, ona ipak postoji i javnost sklona odbjeglom kraljeviću nada se da bi ih ponovo mogla ujediniti bolest kralja Charlesa i princeze Catherine. Jer obitelj je svetinja i tako se prema njoj treba odnositi samo je pitanje jesu li dvije zaraćene strane sposobne oprostiti - William Harryju na otkrivanju obiteljskih tajni, uvredama i poniženjima koja mu je priuštio u intervjuu s Oprah Winfrey, dokumentarcu na Netflixu i na kraju u svojim memoarima, a Harry Williamu na tome što mu nije bio podrška u teškim trenucima kada su mediji gazili njega i Meghan Markle, na očitom neprihvaćanju njegove odabranice, pa i na tome što ga je fizički napao.

image

Trenuci koji se neće ponoviti: Sretna obitelj stiže na Božićnu misu 2018.

GEOFF ROBINSON PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK

Međusobna netrpeljivost je još veća jer Meghan nikako nije sjela Kate i Williamu koji su do njezinog pojavljivanja s Harryjem bili nerazdvojan trojac i praktički najbolji prijatelji. Kate je obožavala mlađeg Williamovog brata, ali je sva ta ljubav i simpatija isparila s njegovom ženidbom i bijegom u Ameriku. Tako da se čini da je za obiteljski raskol prilično zaslužna i Meghan Markle koja se sada navodi i kao glavna prepreka ako bi i došlo do želje i volje da se braća pomire. A razlog za pomirbu prvenstveno bi mogla biti Kateina teška bolest što je Harryju unatoč svemu sigurno teško palo. On uskoro stiže u Veliku Britaniju, povod je obilježavanje desete godišnjice Invictus Igara koje je osnovao, nema sumnje da će posjetiti i oca koji se također bori s karcinomom, a svi se nadaju da će to biti prilika da posjeti i bolesnu šogoricu pa i nećake koje nije prilično dugo vidio.

"Harry će doći u nekom trenutku u svibnju, a možda i prije toga kako bi vidio kralja Charlesa. Problem je što kralj i princeza od Walesa imaju teške dijagnoze i zapravo nitko ne zna u kakvom su stanju. Nitko ne zna niti što su si William i Harry rekli u kratkom razgovoru povodom Kateine bolesti i ima li tu temelja za susret‘‘, izjavio je kraljevski analitičar Richard Fitzwilliams za magazin The Sun te dodao kako je svađa između Walesa i Sussexa "jedan od najjavnijih i najdubljih kraljevskih razdora koji se dogodio u nekoj monarhiji.‘‘

image

Uoči rođenja princa Archija 2019.,kada su odnosi među braćom i njihovim ženama još bili srdačni

SHUTTERSTOCK

Sve šanse za susretom zaraćene braće padaju u vodu ako s Harryjem u Veliku Britaniju stigne Meghan, no čini se da to nije izgledno. Kao što nije došla s njim ni na prvu godišnjicu smrti kraljice Elizabete II., i ovaj put će izbjeći mogućnost dolaska u London s obzirom na to da joj tamošnji mediji, a ni muževa obitelj, nisu nimalo skloni. Naime, s obzirom na to da su ju optužili da im je odvukla najdražeg princa, da ga je zaratila s obitelji, sada su svi uvjereni da je njezino i Harryjevo ponašanje izazvalo toliko stresa kraljevskoj obitelji da sigurno ima bar male ‘‘zasluge‘‘ u teškoj bolesti Charlesa i Kate. Bilo bi lijepo da William i Harry ne slušaju medije već da svoj odnos uzmu u svoje ruke, zacijele emotivne rane, pruže si ruku oprosta i ovako teškoj situaciji za britansku monarhiju pokažu složnost i snagu njihove obitelji.

Linker
17. travanj 2024 07:09