Prinčevska prinova

Princeza Eugenie je trudna, čeka drugo dijete

Dijete će doći na svijet u ljeto, čemu se posebno raduje prvi sin para, maleni August Philip Hawke.

Britanska princeza Eugenie ponovo je trudna i dijete će doći na svijet u ljetnim mjesecima, priopćila je Buckinghamska palača. Unuka neprežaljene vladarice Elizabete II. i njezin suprug Jack Brooksbank već imaju jedno dijete, sina Augusta Philipa Hawkea, rođenog u veljači 2021. godine. Obitelj je oduševljena zbog prinove, a posebno je uzbuđen maleni August koji će uskoro postati veliki brat.

Srca puna ljubavi

Eugenie, kći princa Andrewa i Sarah Ferguson, i poslovni čovjek Jack upoznali su se 2010. na skijanju u švicarskom Verbieru i bila je to ljubav na prvi pogled, izjavila je ona jednom prilikom, a on se s tim složio, piše People. Zaprosio ju je sedam godina kasnije na putovanju u Nikaragvu, a vjenčali su se 2018. u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor. Princeza Eugenie prigrlila je nove načine komuniciranja, pa je prve fotografije prvog sina objavila na Instagramu.

"Naša su srca puna ljubavi prema ovom malom čovjeku, riječima se to ne može opisati", napisala je uz prvu javnu obiteljsku fotografiju. August je ubrzo postao zvijezda maminih profila na društvenim mrežama, a u lipnju 2022. imao je svoj kraljevski debi na obilježavanju platinastog jubileja kraljice Elizabete Druge u Londonu.

Pedofilski skandal

U ožujku će Eugenie proslaviti 33. rođendan, ima godinu dana stariju sestru Beatrice koja je u rujnu 2021. rodila kćer Siennu Elizabeth. Cijelu obitelj nedavno je potresao prvorazredni skandal: princ Andrew, do tada majčin miljenik, zbog seksualnog je skandala i prijateljevanja s pedofilom Jeffreyem Epsteinom početkom prošle godine lišen vojnih titula. To je uslijedilo nakon optužbi da je seksualno napao Amerikanku Virginiju Giuffre koja je tada imala 17 godina. Kraljica je nakon toga Andrewu zabranila bilo kakvo službeno pojavljivanje u javnosti, a tužbu su "riješili" isplatom teškom milijun dolara.

Meghan ili Kate

Još od djetinjstva Eugenie je vrlo bliska s bratićem, princem Harryjem, pa onda i s njegovom suprugom Meghan Markle, koji sada nisu u milosti niti obitelji niti britanske javnosti. Ta se povezanost nije poljuljala ni kada je par odlučio povući s kraljevskih dužnosti, društvo redovito komunicira, a Eugenie ih je i posjetila u njihovom domu u Los Angelesu, što se vidi i u Netflixovoj dokumentarnoj seriji Harry & Meghan. No, to ne znači da je Eugenie u bilo kakvom sukobu s "drugom strujom" u obitelji – kako je u prosincu objavio Cosmopolitan – Eugenie i Jack pridružili su se Kate Middleton na božićnoj misi, a Eugenie je tada čak objavila i nekoliko fotografija na Instragramu s Kate, što su mnogi protumačili kao podršku princezi od Walesa.

Linker
23. travanj 2024 10:50