Mnogima je za oko zapeo njen džemper

 ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK
Crveni džemper

Prodaje se kultni odjevni predmet princeze Diane s motivom crne ovce za nemalu cijenu

Bit će izložen u Sotheby‘su u New Yorku od 7. do 13. rujna, a online nadmetanje počet će već 31. kolovoza i trajat će do 14. rujna, početna cijena je 50.000 dolara.

Bit će izložen u Sotheby‘su u New Yorku od 7. do 13. rujna, a online nadmetanje počet će već 31. kolovoza i trajat će do 14. rujna, početna cijena je 50.000 dolara.

Kada je riječ o "onom" crvenom džemperu princeze Diane, prva asocijacija je motiv crne ovce među bijelim ovčicama, koji kao da je otkrivao sve što je mislila o svom o odnosu s kraljevskom obitelji. Kultni džemper viđen je u seriji "Kruna" i od tada je postao statusni predmet koji bi mnogi voljeli imati.

Čini se da će to biti moguće najbržem i najsretnijem kupcu na aukciji Sotheby‘sa krajem ovog i početkom idućeg mjeseca, a početna cijena bit će 50.000 dolara. Vjeruje se da će finalni iznos biti puno veći.

image

Crveni džemper izložen je u New Yorku do online aukcije u Sotheby‘su

GUY BELL/SHUTTERSTOCK

Treba dodati to da je džemper od crvene vune bio je jedan od njenih omiljenih odjevnih predmeta. Prvi put ga je odjenula neposredno prije udaje za princa Charlesa. Prema detaljima koje objavljuje Sotheby‘s, 19-godišnja Diana fotografirana je u prvoj verziji džempera na polo utakmici u lipnju 1981., dok je vjenčanje stoljeća održano 29. srpnja iste godine.

image

Princeza Diana bila je ikona stila

SHUTTERSTOCK

Malo je poznato da je Diana džemper kasnije poderala, pa su dizajnerice Sally Muir i Joanna Osborne, osnivačice brenda pletenine "Warm & Wonderful", za nju osmislile detalj s crnom ovcom na mjestu gdje je bio oštećen, piše portal Artnews. U obnovljenoj, intrigantnoj verziji džempera, prvi put je fotografirana 1983. godine. Džemper je procijenjen na iznos od početnih 50.000 do 80.000 dolara, bit će izložen u Sotheby‘su u New Yorku od 7. do 13. rujna, a online nadmetanje počet će već 31. kolovoza i trajat će do 14. rujna.

Linker
28. travanj 2024 06:32