CAPITAL PICTURES/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Promjene na vidiku?

Razlozi zbog koje su članovi osoblja Meghan Markle davali otkaze, ostat će tajna

Palača neće objaviti detalje jer osoblje koje je prgovorilo želi ostati anonimno. A zašto? Zato što Meghan nije jedina s kojom su imali problema: suočavaju se s hrpom zastarjelih zahtjeva kraljevskih ‘štićenika‘ i svega im je dosta.

Palača neće objaviti detalje jer osoblje koje je prgovorilo želi ostati anonimno. A zašto? Zato što Meghan nije jedina s kojom su imali problema: suočavaju se s hrpom zastarjelih zahtjeva kraljevskih ‘štićenika‘ i svega im je dosta.

Navodno nasilničko ponašanje Meghan, vojvotkinje od Sussexa, prema svojim uposlenicima dok je sa suprugom živjela u Londonu, dobilo je epilog. Buckinghamska palača sve ih je istražila: razgovori s bivšim članovima Harryjevog i njezinog domaćinstva dok su bili zaposleni članovi kraljevske obitelji, počeli su još u ožujku 2021. Očekivalo se da će biti objavljeni u sklopu redovnog financijskog izvješća što ga Tvrtka podastire britanskim poreznim obveznicima vezano za onaj dio kraljevskih troškova koji se plaćaju iz državnog proračuna, no palača je odlučila kako će saznanja o incidentnim situacijama s vojvotkinjom i princem Harryjem (koje su opovrgli), ostati tajna. Ali ne zato što ih žele zaštititi već zbog osoblja palače koje je jedva progovorilo. Pristali su pričati uz uvjet da nitko osim tima iz ljudskih resursa palače neće doznati njihov identitet, piše BBC.

Čitajte i: Šarmantna i s važnim zadatkom: Meghan se pojavila prvi put u palači nakon napuštanja monarhije

"Ti su podaci povjerljivi. Svrha istrage Buckinghamske palače promjena je uvjeta rada svih članova osoblja i svih članova kraljevske obitelji", tvrdi njihov izvor.

Maltretira ljude

Točnije, ispitivanje je provedeno kako bi se poboljšala radna atmosfera za uposlenike palače a ne (samo) opalilo šamar Meghan. Poznato je, kako su se tvrdnje da ima tešku narav i da maltretira ljude koji rade s njom dok je živjela u Engleskoj pojavile ubrzo nakon Harryjevog i njezinog intervjua Oprah Winfrey. No, koliko tajming izgledao napadno, činjenica je da je devetero zaposlenika palače povezano s njom dalo otkaz otkako je postala vojvotkinja od Sussexa, izvijestio je The Sun.

image
MATT DUNHAM/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Meghan o bolnoj temi: 'Nikoga se ne smije prisiljavati da donosi odluke koje ne želi'

Problem su se, čini se, nastavili i kad su se preselili u Ameriku: publicistkinja Catherine St-Laurent dala je otkaz na mjesto šefice njihovih ureda 11 mjeseci nakon što su je zaposlili.

Pasta za zube

S druge strane, koliko god bilo izazovno raditi s Harryjem i Meghan, poznato je da vojvotkinja dolazi iz drugačijeg svijeta i da ju nitko u palači nije podučio kako se pripadnice visokog engleskog plemstva trebaju odnositi prema svojim zaposlenicima, a da o nijansama u kraljevskoj etiketi i ne govorimo. To ne piše "u priručniku", a ona osim Harryja nije imala nikoga tko bi joj pomogao izbrusiti manire, rekla je u razgovoru s Oprah. S druge strane, postavlja se pitanje kako se osoblje palače treba odnositi prema svojim kraljevskim "štićenicima" u 21. stoljeću? Je li je doista potrebno da sobari ili sobarice princu Charlesu, kako javlja Geo TV, svako jutro na četkicu za zube nanose pastu i ostavljaju je spremnu u kupaonici? Možda istraga palače najavljuje promjene: hoće li budući engleski kralj pastu za zube odsad istiskivati sam? Članovi ostalih europskih kraljevskih obitelji s tim, zacijelo, nemaju problem.

Linker
26. travanj 2024 15:45