Krah tvrtke

Roditelji Kate Middleton progasili su stečaj i prodali obiteljsku tvrtku

Carole i Michael Middleton obogatili su se na potrepštinama za proslave no pokopala ih je pandemija korone i stečaj iz kojeg se nisu uspjeli izvući.

Roditelji Kate Middleton, buduće engleske kraljice, proživljavaju najteže poduzetničke dane. Obiteljska tvrtka "Party Pieces" koju su razvijali gotovo četrdeset godina, propala je pa su je morali prodati poduzetniku Jamesu Sinclairu koji se bavi proizvodnjom sladoleda. Nekadašnji zabavljač za djecu danas je uspješan poduzetnik "težak" oko 30 milijuna funti, pohvalio se akvizicijom na Instagramu, javlja Daily Mail. Vijest o poslovnoj propasti roditelja princeze od Walesa dolazi nekoliko tjedana nakon što je Carole Middleton najavila njihovo povlačenje iz tvrtke kako bi "provodili više vremena s unucima". Kako stvari stoje, želja će im se ispuniti jer je obiteljski biznis započet u ostavi u dvorištu njihove stare obiteljske kuće West View, u gradiću Cock Lane, Berkshire, zapao u probleme zbog zatvaranja tijekom pandemije iz kojih se nisu uspjeli izvući.

image

Buduća britanska kraljica, Catherine, princeza od Walesa

JUSTIN TALLIS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Izvor Sky Newsa tvrdi da je prodaja provedena nakon stečajnog postupka, odnosno tvrtku je prije sedam mjeseci preuzeo stečajni upravitelj prije nego što je prodana Jamesu Sinclairu. Zasad nije poznato koliko su Carole i Michael Middleton dobili za nekad uspješan business kojim su se vinuli iz srednje klase među bogate poduzetnike, a danas su svojta kraljevskoj obitelji.

Prodaju je potvrdio Will Wright, financijski stručnjak zadužen za restrukturiranje u tvrtki Interpath koji je sudjelovao u neuspješnom oporavka posrnulog businessa obitelji Middleton.

image

Sestra buduće kraljice, Pippa, sa suprugom
Jamesom Matthewsom

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

"Party Pieces je dobro etablirana robna marka s ponosnim britanskim nasljeđem, ali kao i mnoge druge tvrtke diljem maloprodajnog prostora, bila je pod snažnim utjecajem učinaka pandemije i ograničenjima. Drago nam je što smo uspjeli zaključiti ovu transakciju kojom posao preuzima James Sinclair. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", izjavio je.

image

Obogatili su se na priboru za dječje rođendane s motivom princeze

SHUTTERSTOCK

Prodaja "Party Piecesa" dolazi samo dvanaest dana nakon krunidbe kralja Charlesa III. na kojoj su Carole i Michael Middleton sjedili na mjestu rezerviranom za najužu kraljevu obitelj. Pritom je njihova tvrtka prodavala cijeli niz artikala na temu krunidbe na svojoj web stranici, no povijesni događaj nije im pomogao. Nakon propalog pokušaja širenja u Ameriku, morali su priznati poraz.

Linker
16. travanj 2024 08:29