Kralj Charles III u Edinburghu

 WPA POOL/ ROYAL FAMILY/UPI/PROFIMEDIA
Krenula ‘čistka‘

Tijekom mise za kraljicu Charlesovo osoblje saznalo da će dobiti otkaz

Kraljeva bivša rezidencija će se zatvoriti i očekuje se da više neće biti potrebe za gotovo stotinu članova osoblja.

Kraljeva bivša rezidencija će se zatvoriti i očekuje se da više neće biti potrebe za gotovo stotinu članova osoblja.

Uredi kralja Charlesa i njegove supruge Camille nakon kraljičine se smrti sele iz Clarence Housea u Buckinghamsku palaču. Gotovo stotinu zaposlenika iz kraljeve bivše rezidencije, uključujući neke koji za Charlesa rade već desetljećima, primili su obavijest da bi mogli dobiti otkaz, navodi Guardian.

Charlesovi privatni tajnici, kućno osoblje te članovi njegova financijskog ureda i komunikacijskog tima saznali su da su njihovi poslovi ugroženi za vrijeme mise zahvalnice za kraljicu u ponedjeljak u katedrali sv. Gilesa u Edinburghu.

Izvori za Guardian tvrde da su mnogi zaposlenici očekivali da će ih kralj uključiti u svoje novo kućanstvo. Navodno ni nagađali nisu što ih čeka sve dok im nije stiglo pismo Sir Clivea Aldertona, kraljeva glavnog pomoćnika.

image

Za Charlesa i Camillu će nastaviti narditi samo najbliži suradnici

NIALL CARSON AFP

Alderton je u pismu istaknuo kako će se kućanstvo Clarence Housea zatvoriti, te kako se očekuje da više neće biti potrebe za radnim mjestima koja se ondje nalaze.

“Svi su apsolutno bijesni. Sve osoblje radi do kasno u noć svakog dana od prošlog četvrtka, da bi se na kraju suočili s ovim. Bili su vidno potreseni", izjavio je spomenuti izvor.

Kraljev glavni pomoćnik naglasio je kako će svoja radna mjesta zadržati članovi osoblja koji pružaju "izravnu, blisku, osobnu podršku i savjete" Charlesu i Camilli.

Linker
26. travanj 2024 14:08