Meghan i Harry nisu htjeli šutjeti i trpjeti

 DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
Raskol zbog haljina

Zbog poruke koju joj je poslala Kate Middleton, Meghan je uoči vjenčanja ridala na podu

Kritiziranje haljina djeveruša preraslo je u otrovnu SMS prepisku koja puno otkriva o odnosu kraljevske obitelji prema Meghan prije udaje za Harryja.

Kritiziranje haljina djeveruša preraslo je u otrovnu SMS prepisku koja puno otkriva o odnosu kraljevske obitelji prema Meghan prije udaje za Harryja.

Svađa šogorica Meghan i Kate jedna je od kapi koje su skliznule preko ruba u mučnoj sagi o razdoru u kraljevskoj obitelji. Što se dogodilo, zašto su se toliko žestoko posvađale i jesu li haljina djeveruša na Meghaninom i Harryjevom vjenčanju vrijedne trajno narušenih odnosa, objavljeno je u najprodavanijoj publicističkoj knjizi u povijesti, prinčevoj autobiografiji princa "Spare".

Samo je u utorak, prvog dana službene prodaje knjige, izdavač "Transworld Penguin Random House" objavio kako je planulo 400 tisuća primjeraka u elektroničkom, audio i klasičnom formatu. Čitatelje je zacijelo zanimalo što je, konkretno, puklo između supruge princa Williama i tada buduće Harryjeve nevjeste, opterećene pripremama za sve samo ne obično vjenčanje. Čini se da je svađa počela Kateinom porukom.

"Charlotteina haljina je prevelika, predugačka, previše vrećasta. Plakala je kad ju je probala kod kuće", napisala je Williamova supruga u poruci upućenoj Meghan.

image

Sporna haljina princeze Charlotte

POOL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA POOL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

"U redu, rekla sam ti da je krojač spreman od 8 sati ujutro. Ovdje. Na KP. Možeš li dovesti Charlotte na prepravke, kao što to rade druge mame?", odgovorila je Meghan.

No, Kate je htjela da se sve haljine ponovno sašiju, četiri dana prije vjenčanja. Rekla je da je već napravila plan sa svojim dizajnerom i da je, eto, spreman uskočiti. Buduća mladenka tada se nalazila usred drame s ocem Thomasom Markleom, polusestrom i polubratom: trudili su se što više je osramotiti prije vjenčanja. Nije se znalo hoće li je otac dopratiti do oltara. Meghan je podsjetila Kate na svoju situaciju nadajući se da će joj olakšati prepravak haljina, no šogorica je hladno odvratila da zna u kakvoj je drami, no vjenčanje je za četiri dana i haljine nisu dobre.

image

Catherine, princeza od Walesa ima i malo znanu stranu

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Nisam sigurna što bih drugo rekla. Ako haljina ne pristaje, dovedi Charlotte. Krojač čeka cijeli dan", otpisala je Meghan, a Kate se teška srca složila s njom.

Harry u knjizi piše da je nakon razmijenjenih poruka Meghan ridala na podu u njihovom domu. Kasnije je žestoko "spustila" šogorici, koja je u travnju 2018., nedugo prije kraljevskog vjenčanja 19. svibnja te godine (televizijski prijenos pratile su dvije milijarde gledatelje), rodila princa Louisa.

image

Meghan se naplakala uoči vjenčanja


RUBA/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Ciljajući na njezinu još uvijek povišenu razinu hormona nakon poroda, rekla je Kate kako ima "dječji mozak". I tu je puklo. Zbog hijerarhije u Harryjevoj obitelji, od Meghan se očekivalo da stoički podnosi podbadanja i lukavo sročene uvrede. Epilog priče je poznat, a kako je svađu doživjela Meghan, čitat će se u njezinoj autobiografiji. Prošlog mjeseca je objavljeno da već neko vrijeme radi na knjizi.

Linker
29. travanj 2024 10:14