IFC Films
Jedva čekamo!

Stigao je trailer za pravi biografski hit o Nikoli Tesli: Utjelovit će ga poznati holivudski glumac

Prvi uvid u novi film o znanstvenom geniju stigao je baš na njegov rođendan, 10. srpnja, a naglasak će biti na izum elektromotora na izmjeničnu struju te o rivalstvu s Thomasom Alvom Edisonom.

Biografski film koji svi jedva čekamo dobio je prvi trailer. U čast rođendana vrhunskog znanstvenika Nikole Tesle, zahvaljujući kojem danas uživamo u blagodatima izmjenične struje, produkcijska kuća IFC Films je izbacila prvi službeni trailer.

Film, u režiji Michaela Almereyde, već je premijerno prikazan krajem siječnja kao dio programa Sundance Film Festivala, a u kina dolazi 21. kolovoza ove godine.

Teslu je utjelovio poznati glumac Ethan Hawke, dok njegovog rivala, Tomasa Alvu Edisona, glumi Kyle MacLachlan.

Inače, Almereyda je na scenariju radio još od 2015. godine te je priznao kako mu je Tesla osobna opsesija. Što se tiče samog filma, riječ je o klasičnoj filmskoj biografiji s naglaskom na izum elektromotora na izmjeničnu struju te o rivalstvu s Thomasom Alvom Edisonom.

Stiže još nekoliko filmova o Tesli

Kako je Nikola Tesla ostavio velik trag u našem društvu, bio je inspiracija za mnoge filmove i serije. Prvi put se na malim ekranima pojavio u 1977. u seriji "Tajna Nikole Tesle" u produkciji RTV Zagreb i režiji Eduarda Galića. U filmu "Rat struja" iz 2019. glumio ga je Nicholas Hoult, a osim Almereydinog hita, Teslu ćemo moći gledati i u izvedbi Tomasza Kota u dugometražnom filmu "Nikola" pod redateljskom palicom Ananda Tuckera.

CANNES, FRANCE - MAY 11:  Actor Tomasz Kot attends the photocall for
Getty Images
Tomasz Kot također će utjeloviti Teslu u filmu "Nikola".

Osim toga, film o Nikoli Tesli priprema i James Jagger, režiser i producent, najstariji sin frontmana Rolling Stonesa Micka Jaggera i bivše manekenke Jerry Hall. No, njegov fokus bit će na Teslinom ljubavnom životu i ženama koje su ušle u život slavnog izumitelja.

Čitajte i:

Novi uspjeh hrvatskih filmova: 'Mater' i 'Dnevnik Diane Budisavljević' na sicilijanskom festivalu

Supertoon, festival animiranog filma, deseti put u Šibeniku

Pregršt odličnih filmova svih žanrova čeka vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac!

Linker
14. travanj 2024 10:29