Andy Murray
 Chaz Niell / ddp USA / Profimedia
VRAĆA SE

Nakon što se ostavio reketa zbog drame s kukom vraća se u velikom stilu nakon pandemije

Škotski tenisač Andy Murray vratit će se teniskim natjecanjima na turniru kojeg će od 23. do 28. lipnja u Londonu organizirati njegov brat Jamie, objavila je u petak Lawn Tennis Association.

Andy Murray (33) se nije natjecao od završnice Davis Cupa u studenom zbog komplikacija s kukom. Nakon toga je ciljao povratak na Miami Openu u ožujku no tada je teniska sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Osim Murray braće na egzibicijskom turniru će, dodaje LTA, sudjelovati i Britanci Dan Evans te Kyle Edmund. Turnir će se igrati bez gledatelja, a mečevi će se moći pratiti na Amazon Primeu.

"Uzbuđeni smo što ćemo biti domaćini turnira kojeg organizira Jamie Murray pod nazivom 'Schroders Battle of the Brits' (Borba Britanaca) u Nacionalnom teniskom centru od 23. do 28. lipnja," objavila je LTA na svom Twitter profilu.

New York NY. Andy Murray(GBR) during  Day 8 match during the 2014 US  Open at the Billie Jean King Tennis Center  on Sept. 1st, 2014, Image: 204145897, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Chaz Niell / ddp USA / Profimedia
Chaz Niell / ddp USA / Profimedia
Nakon drame s kukom Andy se vraća.

Morao se ostaviti reketa

Početkom ovog mjeseca ATP i Međunarodna teniska federacija produljili su suspenziju profesionalnog tenisa do 31. srpnja.

Tenisač Andy Murray morao se ostaviti voljenog reketa na dulje vrijeme. Svojevremeno je objavio kako neće moći igrati u Šangaju i Pekingu, a najvjerojatnije će morati i preskočiti mečeve u Beču i Parizu zbog ozljede kuka, koji ga je mučio mjesecima.

File photo - Andy Murray during the second round of the BNP PARIBAS Masters at the AccorHotels Arena, Paris, France, November 5, 2015. Andy Murray shocked the tennis world Friday morning in Melbourne when he announced his plans to retire this year during a tearful press conference ahead of the Australian Open. The former world No. 1 had hip surgery in January 2017 and says the pain has become too much to bear., Image: 265201284, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Andy slovi kao veliki profesionalac kojeg su skandali zaobišli.

''Želim se ispričati svima koji su me htjeli doći gledati. Hvala organizatorima koji me razumiju i podržavaju. U jako sam teškom razdoblju zbog ozljede kuka i sastao sam se s brojnim specijalistima. Preporučili su mi da se priklonim konzervativnim metodama liječenja. Vjerujte, od US Opena sam učinio sve da se vratim na natjecanja'', napisao je Andy Murray na svom Instagramu pokraj, simbolično, fotografije iz djetinjstva. Svima je dao do znanja da još nije spreman za povratak. ''Operacija je također opcija, ali šanse za uspješan oporavak nisu velike koliko bih želio'', napisao je.

No tu nije stao.

''Izabrao sam ovu fotografiju jer dijete u meni samo želi igrati tenis i natjecati se. Igra mi toliko nedostaje da bi dao sve da se mogu vratiti. Do prije nekoliko mjeseci nisam bio svjestan koliko volim ovu igru. Svaki put kad se probudim iz sna nadam se da je moj kuk bolje i prilično je demoralizirajuće kad shvatiš da nije onoliko dobro koliko treba za natjecanje'', stoji u poruci fanovima.

Tenisač je poznat po skladnom privatnom životu, živi mirnim životom sa suprugom Kim.

Sept. 10, 2012 - New York City: E X C L U S I V E - Andy Murray celebrates his US Open Championship with girlfriend Kim Sears at Hakkasan restaurant.
 - PICTURED: Andy Murray, Kim Sears
-, Image: 141679500, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE, Model Release: no, Credit line: Sara Jaye Weiss / INSTAR Images / Profimedia
Sara Jaye Weiss / INSTAR Images / Profimedia
Andy i supruga Kim Sears.

Andy i Kim Sears vjenčali su se 2015. godine u njegovom rodnom gradu Dunblaneu u Škotskoj, a on je po dobrom starom običaju nosio kilt. Kad im se rodila bebica, u izjavi za medije je naglasio: 'Dijete i supruga su mi važniji od teniskih mečeva. Beba je velika promjena za mene i moju suprugu, ali ona nam je trenutačno prioritet'.

Čitajte i:

Sretne vijesti slavnog para: 17 mjeseci nakon rođenja prvog djeteta, i drugo je na putu!

Sreća slavnog para: U manje od dvije godine stigle dvije djevojčice

Teško razdoblje za Andyja Murrayja: 'Sve bih dao da se mogu vratiti'

Treća beba u četiri godine: Nakon dvije kćeri, stigao je sin

Outfiti s tribina otkrili tajnu supruge Andyja Murrayja

Andy Murray i Kim Sears - zaruke nakon devet godina veze

Andy Murray sa suprugom očekuje prvo dijete

Linker
20. travanj 2024 12:21