Još se nije sleglo

Albina zapalila društvene mreže! Ljudi iz cijelog svijeta zazivaju pravdu, oglasio se i premijer

Razočarenje koje je zahvatilo našu zemlju nakon što Albina nije prošla u finale Eurosonga, još uvijek se nije stišalo, a prema reakcijama na društvenim mrežama, nismo jedini - gledatelji iz cijele Europe su na strani Hrvatske.

Otkako su voditelji prve polufinalne večeri Eurosonga pročitali svih 10 zemalja koje idu u finale, a među njima nije bilo Hrvatske, podigla se bura u digitalnom svijetu društvenih mreža, koja se nije smirila ni nakon prospavane noći. Osim brojnih gledatelja iz naše zemlje, apelima su se pridružili i gledatelji iz cijele Europe - oni su zasuli službene profile Eurosonga upitima što je s Hrvatskom i zašto naša predstavnica nije prošla dalje u natjecanje.

O svemu se oglasila i Albina Grčić, u više poruka na društvenim mrežama pokušala je utješiti gledatelje u domovini, poručivši da je sretna i ponosna onime što su pokazali na pozornici u roterdamskoj Ahoy areni. Njezinu skromnost i srčanost prepoznali su mnogi pa tako i sam politički vrh zemlje.

"Velika podrška i čestitka našoj Albini na sjajnom nastupu na Eurosongu", poručio je premijer Andrej Plenković na Twitteru.

Čitajte i: Nama je bila najbolja! Završilo polufinale: Tick-Tock i vatreni nastup nisu bili dovoljni da Albina prođe u finale

Oglasila se i Hrvatska turistička zajednica, zahvalivši svim akoji su glasali za našu Albinu - koja će nama biti pobjednica - pozvali su Europljane da dođu u Hrvatsku na odmor.

Mirna Zidarić također je komentirala rezultat, sve je rekla slikom.

Gledatelji imaju oštrije poruke

"Što gora pjesma i scenski nastup to veća šansa da prođeš u finale. Albina, bila si odlična", poručila je Hana Hadžiavdagić Tabaković.

Osim Europe i svijeta i susjedi su navijali za našu Albinu, a nakon polufinala nezadovoljno komentirali rezultate.

Čitajte i: Albina utješila obožavatelje i zagonetno najavila planove: ‘Pripremite se iduće godine... jedva čekam vidjeti što iduće dolazi‘

Hrvati na društvenim mrežama, među kojima najviše prednjači Twitter pozivaju čak i predsjednika Zorana Milanovića da reagira. Nisu stali samo na statusima, netko je pokrenuo i peticiju kako bi se Albini omogućio nastup u finalu Eurovizije.

Reakcije su svakavke, od duhovitih, satiričnih do iskreno razočaranih i ljutih. Neki žele Albini pripremiti doček na aerodromu, drugi se žale na vječnu nepravdu...

Linker
16. travanj 2024 19:01