NA STAZI

Američka influencerica driftala u Rimčevoj Neveri i ‘zapalila‘ gume: ‘Wow, zvuči kao svemirski brod‘

Vlasnik Mate Rimac na svojem je Facebooku podijelio vlog američke influencerice, zaljubljenice u automobile, koja je bila na obaranju Neverinog rekorda. Ekipa iz Rimca ustupila joj je volan, a blogerica je jedva dočekala svoj drift u najbržem automobilu na svijetu.

Serijski električni hiperautomobil s najbržim ubrzanjem na svijetu - Nevera je postala zvijezda na društvenim mrežama. U njoj su se na vjenčanju vozili Mate i Katarina Rimac, a sad je o famoznoj plavoj Neveri vlog sa staza u SAD-u snimila američka blogerica i influencerica opsjednuta automobilima. Emelia Hartford bila je toliko oduševljena kad je stigla na stazu da je gotovo ostala bez riječi, a njezin subjektivan dojam pun ushićenja još više dolazi do izražaja nakon što je i sama probala voziti automobil iz radionice Rimac. Snimila je obaranje svjetskog rekorda na Sajmu automobila u Montereyu.

Za upravljačem je bio Brooks Weisblat iz DragTimesa, a vrijeme koje je Neveri trebalo da ‘proleti‘ četvrt milje (400 metara) iznosi 8,582 sekunde, i to pri brzini od 169,58 kilometara na sat.

"Zvuči kao svemirski brod", rekla je Emelia nakon prvog gasa.

Automobil je snimila iz svih kuteva i napisala kako Elon Musk, suosnivač i direktor tvrtke Tesla, sigurno s ovime neće biti zadovoljan budući da je svima poznata njegova "natjecateljska narav".

Čitajte i: Mladenka blistala u raskošnoj vjenčanici! Katarina i Mate Rimac u mirnu bračnu luku uplovili u Neveri

"Čini se jako lagan. Izvana izgleda agresivno, a kad sam u vožnji imam osjećaj kao da točim čaj i slušam klasičnu gazbu”, rekla je nakon što je zasjela na suvozačko sjedalo. U konačnici ga je probala sama voziti, driftala je na stazi i kako je Rimac napisao, "palila gume".

image
Nevera, Rimac Automobili
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

"Ovo je bilo zabavno", rekla je te dodala: "Jao, upravo sam driftala u autu koji stoji 2,4 milijuna dolara".

Na stazi je bio i Teslin model Plaid, a Nevera ga je pobijedila budući da je njezin rezultat bio 8,582, a Teslin 9,27 sekundi. Emelia je naučila i kako Nevera na hrvatskom znači oluja, a na stazi su se našalili kako im je doslovce donijela vremenske neprilike.

Čitajte i: Epski uspjeh: Mate Rimac prisjetio se početaka prije 11 godina, kada se još utkrivao na Street Raceu

"Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom - našim hiperautomobilom koji obara rekorde", rekao je Rimac uoči lansiranja Nevere u lipnju ove godine. S cestovnim bolidom bez problema se s jednim punjenjem može stići, primjerice, od Zagreba do Dubrovnika.

Linker
20. travanj 2024 14:46