STEVE SANDS/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Čeka deportaciju

Anna Sorokin nije ostala ravnodušna na seriju: ‘Lagala sam, ali nisam prevarantica‘

Neslavno slavna lažna bogatašica osvrnula se na Netflixovu seriju ‘Inventing Anna‘ te za jedan podcast prokomenitrala što je istina, a što fikcija.

Neslavno slavna lažna bogatašica osvrnula se na Netflixovu seriju ‘Inventing Anna‘ te za jedan podcast prokomenitrala što je istina, a što fikcija.

Premda je u tek ranim tridesetima, iza lažne njemačke nasljednice Anne Delvey, čije je pravo ime Anna Sorokin, nalazi se nekoliko "života". Mijenjala ih je poput dizajnerske odjeće koju obožava: počela je kao ruska imigrantica iz radničke obitelji, potom je bila studentica modnog dizajna, a zatim članica njujorške društvene elite i lažna bogatašica, piše Esquire. Predstavljala se i kao poduzetnica za umjetničke projekte kako bi se uvukla među njujorške bogataše i primala pozivnice za ekskluzivna događanja, a kada je raskrinkana, iz udobnog butik hotela na Manhattanu "preselila" se u zatvor na otok Rikers, odakle je ove godine prebačena u imigracijski pritvor. Kad sud odluči o žalbi njezinog odvjetnika Mannyja Arore, bit će protjerana u Njemačku. Očekujući neizbježan "check in" na Lufthansin let, Anna Sorokin imala je priliku pogledati Netflixovu seriju Inventing Anna o sebi, iza koje stoji najuspješnija američka producentica Shonda Rimes. I prokomentirati što je istina u televizijskom projektu, u kojem njezin lik tumači Julia Garner, a što fikcija. Američka glumica posjetila ju je u zatvoru, gdje je Anna, kad su otkrivene njezine laži i dug veći od 275.000 dolara, 2019. osuđena na kaznu od četiri do 12 godina.

Čitajte i: Zvijezda Netflixovog hita susrela se s pravom Annom Sorokin:‘ Bilo je zastrašujuće‘

image

Sorokin je uspjela izbjeći deportaciju u Njemačku žalbom u zadnji čas

TIMOTHY A. CLARY AFP

Htjela je iz prve ruke osjetiti kakva je osoba i doživljaj pretočiti u svoj lik, ali prevarantica, čini se, nije impresionirana.

Doduše, nije otvoreno pokudila glumičinu interpretaciju, ali izostanak barem kurtoaznog komentara dovoljno "govori". Annino viđenje o serije udarna je vijest na podcastu "Call Her Daddy" voditeljica Alexandra Cooper i Sofije Franklyn, a prikazuje se na platformi Spotify, a prenosi ga E! Online. Njihovo je prvo pitanje bilo priznaje li Anna da je lagala?

Preveslana prijateljica

"Mislim da jesam. Teško mi je izjasniti se o konkretnim slučajevima, no nikada nisam izrekla totalno besmislene laži", kaže. U seriji se prikazuje neugodna situacija s njezinog ljetovanja u Maroku 2017. kamo se uputila s tadašnjom prijateljicom, spisateljicom i producenticom Rachel Williams koju je tada prevarila za 62.000 dolara, prenosi. Toliko je, naime, stajao luksuzni odmor, a račun je podmirila Rachel. Anna joj nije vratila ni jedan novčić, no sud je u tom slučaju stao na stranu prevarantice. Da, iskoristila je prijateljicu ali je, navodno, ona sama kriva što se dala preveslati.

"Već dugo tvrdim da je to bila stvarno nesretna situacija. Nikada nisam rekla da nisam učinila nešto loše. No to je, kao što rekoh, nesretna situacija. Dopustila sam joj da plati znajući da postoji šansa da joj se neću moći odužiti, ali joj to nisam mogla priznati jer bi moj projekt u tom slučaju propao. Zato sam nastavila s projektom vjerujući da će se sve nekako riješiti."

Budući da je deportacija direktna posljedica njezinog "projekta", mnoge zanima kako zamišlja svoj život u Njemačkoj? Anna se nada da se to neće dogoditi, no ako je i protjeraju, za nju je to prilika da jednostavno započne iznova negdje drugdje.

Udaja za Kanyea

"Nije da moram ostati u Njemačkoj. Mogu otići bilo gdje, svijet je velik," kaže. Posebno je zanimljiv njezin odgovor na upit smatra li se prevaranticom? Premda je rekla da se skužila lažima, njezin je odgovor: "Apsolutno ne, jer nikad nije namjeravala nekome trajno nauditi. Doslovno ne mogu naći niti jedan primjer gdje sam kao, rekla "za....t ću tu osobu i ona više nikada neće vidjeti svoj novac". Zanijekala je i svoj pokušaj samoubojstva u 8. epizodi kako bi igrajući na kartu suosjećanja, produžila svoju američku vizu.

image

Odslužila je četiri godine zatvora

TIMOTHY A. CLARY AFP

Čitajte i: Obmane i laži Anne Sorokin: Prevarantica desetljeća i nakon izlaska iz zatvora ne prestaje sanjati o - milijunima

Prema Anni to je čista fikcija. Postoji još jedan detalj koji su voditeljice podcasta htjele provjeriti - jer je nevjerojatan. Smatra se kako je Anna u veljači 2021. tvitala kako bi se, eto, udala i za Kanyea Westa u zamjenu za američku zelenu kartu. Premda se radilo o šali, postala je viralna kad se otkrilo da se prije nego li je raskrinkana, sprijateljila s njegovom sad već bivšom djevojkom, Julijom Fox.

"To je bila šala. Uostalom, pokazalo se da to nije bila dobra ideja. Čini se da on u posljednje vrijeme ne dobiva baš najbolje komentare na društvenim mrežama", otkrila je.

Kako je priča o njezinim "muljažama" očarala gledatelje serije, voditeljice je zanimalo što ona mPdslužila je četiri od gisli o svojoj neslavnoj slavi?

"Stvarno ne znam, iznenađena sam interesom ljudi za način na koji sam se bavila svojim projektom. Tada mi se činilo da to čime se bavim, ima smisla“, zaključila je Anna.

Linker
26. travanj 2024 14:21