DANIJEL SOLDO/CROPIX
žestoki sukob

Bjelogrlić se ispričao Antonijeviću što ga je udario i rekao da mu je žao što je nasjeo na provokacije

Glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić fizički je nasrnuo na kolegu Predraga Gagu Antonijevića. Priveden je, a nakon priznanja krivnje, pušten iz pritvora. Svatko od njih ima svoju stranu priče.

Glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić fizički je nasrnuo na kolegu Predraga Gagu Antonijevića. Priveden je, a nakon priznanja krivnje, pušten iz pritvora. Svatko od njih ima svoju stranu priče.

Srpski redatelj i glumac Dragan Bjelogrlić ovih dana je u fokusu javnosti zbog skandala kojeg je izazvao sa svojim kolegom Predragom Gagom Antonijevićem. Naime, Bjelogrlić je u ponedjeljak u četiri ujutro fizički nasrnuo na njega u hotelu "Ambasador" u Nišu i nekoliko ga puta udario šakom u glavu, što su zabilježile i nadzorne kamere. Bjelogrlić je priveden, ali i pušten iz pritvora jer je priznao krivnju.

"U potpunosti je priznao izvršenje kaznenog djela i izrazio žaljenje. Imajući u vidu takvu vrstu obrane, tužiteljstvo je odlučilo da mu ukine mjeru zadržavanja", rekao je glasnogovornik Višeg javnog tužiteljstva u Nišu Vladimir Stanojević. Pri izlasku iz pritvora oglasio se i sam Bjelogrlić.

image
Dragan Bjelogrlić na Weekend media festivalu 2013. godine.
GORAN SEBELIC/CROPIX

"Uvijek sam se pitao zašto volim ovaj grad i shvatio sam da i u najtežim trenucima da je ovaj grad uz mene. Ja im se zahvaljujem što su bili profesionalni, zahvaljujem se Tužiteljstvu što nisu podlegli pritiscima, što su profesionalno i ljudski uradili ovaj posao, i što su mi dali mogućnost da objasnim što se zaista desilo", rekao je Bjelogrlić za srpske medije.

"Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i pol dana. Žao mi je što se gospodin Antonijević pojavio, ne znam zašto, baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere, žao mi je što nisam izdržao da ja dostojanstveno ignoriram te njegove grozne provokacije te što sam dozvolio da ovo baci sjenu na ova dva bitna događaja koji su bili u Nišu. Žao mi je što sam to i uradio", nastavio je glumac. Objasnio je kako je išao na WC te je u tom trenutku Antonijević nešto dobacio, a on je, kaže, morao reagirati.

Čitajte i: Svjetska premijera filma 'Toma' Dragana Bjelogrlića iz programa Open Air zatvara 27. Sarajevo Film Festival

Napadnuti redatelj, poznat po filmu "Dara iz Jasenovca" zbog kojeg su navodno i dugogodišnje trzavice kulminirale fizičkim sukobom, za Pink televiziju oglasio se sa svojom verzijom priče.

image
Pušten je iz pritvora.
PEDJA MILOSLAVLJEVIC/CROPIX

"Bjelogrlić spada u skupinu ljudi koji su se borili protiv snimanja tog filma, smetalo mu je što je film snimljen. Čak je držao i neke seminare za poslovne ljude, kako je sve to bilo pogrešno. Osim toga, postoji i činjenica da sam razotkrio njegovu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa svojim aktivnostima u Filmskom centru Srbije, a koja je trenutno u Tužiteljstvu, smatra se kaznenim slučajem", rekao je Antonijević.

Objasnio je kako je Bjelogrlić sjedio desetak metara od njega te se odjednom uputio prema njemu i počeo ga udarati. Za to je vrijeme, kaže Antonijević, Bjelogrlić ponavljao "J**ala te Dara iz Jasenovca!". Potužio se kako je to bio divljački napad koji nikad nije doživio u svojoj karijeri, a pogotovo ne u svome rodnom gradu Nišu. Odmah je, kaže, nazvao policiju.

Čitajte i: 'Dnevnik velikog Perice' na Sarajevo Film Festivalu proglašen najboljom televizijskom komedijom u regiji

"Imam modrice, kako i ne bih imao kad sam bio boksačka vreća. Što sam mogao učiniti, bio sam u ležećem položaju na toj niskoj sofi i ovaj divljački nasrće na mene, udara me, nisam se imao prilike pomaknuti. Prvo dobijem udarce, a onda vidim što se događa", rekao je Antonijević. Trzavice između dvoje kolega traju od 2016. godine kada je, prema tvrdnjama Antonijevića, Bjelogrlić od njega tražio da podrži komediju "Jesen samuraja". Bjelogrlić je to demantirao, a slučaj je otada na sudu.

Linker
03. svibanj 2024 20:18