#FREEBRITNEY

Bliži se kraj 13 godina dugom zatočeništvu? Otac Britney Spears zatražio potpuni prekid skrbništva

Nakon što je pjevačica u lipnju odlučila svjedočiti protiv oca kako bi se oslobodila njegovog 13 godina dugog skrbništva, Jamie Spears sada je svojevoljno zatražio potpuni prekid upravljanja nad imovinom popularne pjevačice.

Izgleda da je svjedočenje Britney Spears protiv oca u lipnju ove godine bio prvi korak do pobjede pop dive u borbi za slobodu od 13 godina dugog "zatočeništva" - koliko joj otac upravlja imovinom.

Nakon što je u kolovozu uputio podnesak sudu u kojem je izjavio da je voljan odustati od uloge skrbnika, Jamie Spears sada je od suda u Los Angelesu zatražio da se u potpunosti prekine njegovo skrbništvo nad kćeri.

Jamie je izjavio kako pjevačica "ima pravo da sud ozbiljno razmotri je li skrbništvo potrebno", ali i da su se njezine okolnosti promijenile "utoliko da osnove na kojima mu je dodijeljeno skrbništvo možda više ne postoje", prenose strani mediji.

Čitajte i: Trinaest godina zatočeništva Britney Spears: Otac joj raspolaže životom otkako je doživjela živčani slom 2007. godine

Još je na saslušanju u lipnju Britney na sudu izjavila kako je skrbništvo koje je počelo 2008. godine uvredljivo i ponižavajuće, a pritom je zatražila da se njenom ocu oduzme pravo upravljanja njezinim imanjem vrijednim 60 milijuna dolara.

image
Pjevačica je u lipnju ove godine svjedočila protiv oca.
MATT BARON/SHUTTERSTOCK

“Puno se toga dogodilo otkako sam prije dvije godine posljednji put bila na sudu. Nisam se do sada obraćala jer sam osjećala da me nitko ne bi ni saslušao”, započela je tada.

“Samo želim svoj život natrag. Zaslužujem ga, radila sam cijeli život”, rekla je Britney. Dodala je kako svome dečku s kojim je u vezi od 2016. godine želi roditi dijete, no zbog skrbništva to ne smije učiniti samostalno, odnosno to joj nije dopušteno, a zatim se požalila da je na lijekovima koji su karakteristični za liječenje bipolarnog poremećaja, ali kontra svoje volje.

image
Jamie Spears.
SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Britney Spears: Od zvijezde do žrtve onih ljudi koji su joj trebali biti najbliži

“Nisam sretna, ne mogu spavati. Ljuta sam i plačem po cijele dane”, rekla je Britney zbog čije su situacije njezini obožavatelji pokrenuli #freeBritney pokret kao podršku pjevačici.

Hoće li se uistinu ukinuti skrbništvo njezinog oca i koje će biti daljnje odluke suda, saznat će se na sudskom ročištu za raspravu o zahtjevu koji je Britney Spears predala, a koje je zakazano za 29. rujna u Los Angelesu.

Linker
18. travanj 2024 18:20