Dramatična ispovijest

Bojana Gregorić Vejzović: ‘Sin i ja disali kao da nam netko drži čarapu na ustima, ne možeš udahnuti koliko ti treba‘

Glumica iz Zagreba i njena obitelj zarazili su se koronavirusom, dok djeca nisu cijepljena, ona i suprug jesu, međutim svatko je od njih doživio drugačiji intenzitet korone, sada, kada im je svima bolje podijelila je njihova iskustva.

Zabrinuta zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa u zemlji naša glumica Bojana Gregorić Vejzović imala je potrebu podijeliti iskustvo svoje obitelji čiji su članovi također preboljeli tu bolest.

"Više od 7000 zaraženih danas!!! Ispričat ću vam svoj 'susret' s koronom nedavno. Sin se prvi zarazio, a onda smo počeli kuriti doma jedan po jedan; svi osim Enesa. Da, ja sam cijepljena dva puta, u petom mjesecu drugom dozom. No delta je neumoljiva, i da kojim slučajem nisam, put kovid bolnice do kisika bio bi za mene siguran ishod", započela je podužu ispovijest Bojana. Za ilustraciju je priložila sliku toplomjera koji pokazuje 37,6.

"Od glavobolje, temperature, kostobolje, kašlja zbog kojeg dvije noći i dva dana nisam spavala, slabosti… sve sam prošla s mišlju kako ovo prežive ljudi koji se nisu cijepili? Nisam imala snage dijeliti apsolutno ništa u trenutku kada se to odvijalo, ova fotka jedini je zapis tog razdoblja. Danas s ovim brojkama pomišljam kako možda netko, tko zazire od straha prema cjepivu, ipak učini sam sebi uslugu i cijepi se, jer ova bolest je krajnje nepredvidljiva. Netko prođe da ne zna kako ju je imao, a netko baš nadrlja i zašto se onda 'kockati'?", napisala je glumica. Zatim je opisala kako je tko u obitelji proživio koronu.

"Kćer kao iz 'uputstava' blaga temperatura i gotovo ništa, dok smo sin i ja disali kao da nam netko drži čarapu na ustima; ne možeš udahnuti koliko ti treba, a kašalj je konstanta. Nismo izgubili okus i miris, već je postao čudno metalnog osjeta. Od blage temperature do 38,7, a trese kao da je 41. Nakon četiri dana ja sam već bila bolje, dok se Raul mučio s kašljem danima, a onda antibiotik… Na pretragama nakon preboljenja pokazalo se da su moji nalazi bolji od nalaza mog sina, koji ima 15 godina; samo zato što sam cijepljena!!!", upozorila je Bojana.

Čitajte i: Tatjana Jurić za Gloriju: "Da me iznenadilo, nije, no kad na papiru piše ‘pozitivno‘, nije ti baš svejedno‘

Slušajmo liječnike

"Enes koji je također cijepljen s dvije doze, i cijelo vrijeme je bio uz nas troje 'kužnih' , nije obolio, cjepivo ga je zaštitilo u potpunosti! Izdržao je trčeći od jedne do druge, pa treće sobe, noseći nam čajeve juhe, inhalatore… hvala ljubavi", dodala je. Nakon ovih prilično zabrinjavajućih opisa, svojim je pratiteljima otkrila da su danas srećom svi dobro. Zahvalila se svim liječnicima na pomoći i savjetima.

"Danas smo odlično, prošlo je vremena pa se organizam polako oporavio. Zahvaljujem divnim doktorima iz bolnice Merkur prof. Ingrid Prkačin, Domagoju Ivanoviću. Mojoj otorinolaringologinji dr.Mireli Ivanović te dr. Dinku Tonkoviću koji su bili za nas na telefonu 0-24 sa savjetima", nabrojala je Bojana.

Posljednji mjeseci bili su prilično uzbudljivi za obitelj Bojane Gregorić Vejzović i njezinog supruga Enesa Vejzovića, glumaca zagrebačkog kazališta 'Gavella'. Naime, nakon dugo godina života u strogom centru grada u Ilici nedaleko Frankopanske ulice, odlučili su se preseliti. Razlog nije stres zbog potresa, već im je dosadašnji stan postao premali s obzirom da su im 15-godišnji sin Raul i četiri godine mlađa kći Zoe spavali u istoj sobi koja je postala pretijesna za njihove potrebe i životni ritam. Kako su živjeli u manjoj donjogradskoj staroj zgradi gdje preinake nisu bile izvedive, pala je odluka o prodaji stana i kupnji novog. Pronašli su ga nekoliko tramvajskih stanica dalje, ne puno većeg u kvadraturi, ali s boljim i njihovoj obitelji primjerenijim rasporedom.

Čitajte i: Emotivnim riječima o roditeljima Bojana Gregorić Vejzović na svoj rođendan sve raznježila

"Kada su u pitanju teške dijagnoze različitih bolesti, ne sumnjamo u doktore, ne gledamo na naše mirovanje kao na oduzimanje sloboda, već kao na oporavak. Vjerujmo onima s diplomom medicine molim vas; kako bismo se čim prije bezbrižno družili u prepunim kazalištima, koncertima i pjevali zajedno! Želim svima zdravlja i veselja", zaključila je na kraju glumica.

Linker
19. travanj 2024 00:57