zlostavljana kao djevojčica

Bolna sjećanja Oprah Winfrey: ‘Ožiljak mi se otvorio na leđima i okrvavio haljinu‘

Voditeljica talk showa ispričala je u showu dr. Oza kako se nosi s vlastitim traumama iz djetinjstva. Oprah je odrasla uz konstantno nasilje, koje je bilo suastavi dio njezinog odrastanja.

Kraljica intervjua Oprah Winfrey (67) ovih dana promovira svoju novu knjigu o traumama i kako ih zaliječiti, a u showu dr. Oza prvi je put progovorila o vlastitim traumama iz djetinjstva provedenog u ruralnom Mississippiju. Batine i prizori obiteljskog nasilja bili su sastavni dio njezinog odrastanja.

- Spavala sam u krevetu s bakom kad je usred noći moj djed ušao u sobu i rukama počeo daviti baku, a ona je vrištala. Odgurnula ga je i pobjegla iz sobe, ja za njom. Nakon toga je pod kvaku podmetala stolicu, a oko stolice bi vezala nekoliko limenih konzervi i tako smo spavale svake noći, osluškujući hoće li konzerve zazvečati i što će se dogoditi ako se kvaka pomakne.

Čitajte i: Povratak kraljice intervjua! Oči cijelog svijeta još jednom su uprte u Oprah Winfrey

Veli Oprah da zbog tog traumatičnog iskustva i danas ima problema sa spavanjem.

Kako je otkrila dr. Ozu, njezina zlostavljana baka također je imala tešku ruku. Jednom je mala Oprah nosila vodu s bunara i prstićima bućkala po vodi u kanti, a baku je razjarilo što se ona igra vodom za piće pa je sirotoj unuci šibom naravnala leđa.

Čitajte i: Najbolji trenuci Oprah Winfrey: Jackson mucao, Tom Cruise poludio, a ona sama otkrila ‘najmasniju‘ pogrešku u karijeri

- Kada sam kasnije obukla odjeću za odlazak u crkvu, otvorio mi se jedan ožiljak na leđima i okrvavio haljinu - prisjetila se Oprah, koju još zaboli srce kad se sjeti te scene i kako se osjećala išibana djevojčica. Knjigu ”What Happened to You? Conversations on Trauma, Resilience and Healing” Oprah Winfrey napisala je u suradnji s neuroznanstvenikom Bruceom Perryjem kako bi pomogla svima koji se teško nose s posttraumatskim stresnim poremećajima, traumatičnim vezama i intenzivnim stresom.

Linker
17. travanj 2024 21:21