Neće ga zaboraviti

Bolno iskustvo bivše premijerke: ‘Ostavio me kad sam imala dvije. I tako nepoznat uvijek je nedostajao‘

O svom teškom djetinjstvu i očevom odbacivanju nekadašnja novinarka i političarka često je i otvoreno govorila, za takvu vrstu iskrenosti potrebna je ogromna hrabrost, koju je Jadranka još jednom pokazala.

Dok je većini ljudi koja je na društvenim mrežama obilježavala Dan očeva, to bio jedan spomendan ljubavi, brige i povezanosti s ocem, bivša političarka Jadranka Kosor iskreno je progovorila što ona veže uz riječ i osobu oca.

"Uz Dan očeva. Otac me ostavio kad sam imala dvije godine. Nikad me poslije nije želio vidjeti. Nikad mi ništa pokloniti. Nikad me pomilovati. Nikad me nije želio voljeti. Ni kad je zauvijek odlazio. I tako nepoznat uvijek je nedostajao", napisala je Kosor uz fotografiju krošnje drveta bez lišća. Ta hladna, zimska fotografija dobro je dočarala kakve su to osjećaje morala izazvati takva iskustva.

O svom emotivno teškom djetinjstvu Jadranka Kosor često je govorila u javnosti, bilo na društvenim mrežama, bilo u intervjuima.

Čitajte i: Jadranka Kosor kakvu još niste vidjeli: Pokazala kako je izgledala s dugom kosom i mladenačkom odjećom

"Moji roditelji rastali su se kada sam imala dvije godine. Bio je to jedan grozan brak. Od tada sam živjela sama s bakom u Lipiku, jer je majka ostala u Međimurju zbog posla. Posjećivala me dva, tri puta godišnje do sedme ili osme godine. Otac nije htio čuti za mene", kazala je u HRT-ovoj emisiji 'U svom filmu' u rujnu 2020.

Nedostajao joj cijeli život

Tu je otvoreno rekla da joj je otac i očinska figura strašno nedostajala, odrastala je u malenoj sredini i bila je jedino dijete u razredu bez oca - zbog čega su je učenici počeli i tući. Priznala je da mu je kao djevojčica stalno u tajnosti slala pisma, odgovor nije dobila.

"Stalno sam čekala poštara ispred kuće, iščekivala sam njegov odgovor. Poštar mi je znao iz daleka mahati da nema ništa za mene. Onda je jedan dan došao i počeo mi mahati velikom žutom kuvertom. Rekao mi je da je iz Čakovca. Sakrila sam tu kuvertu od bake. I otišla sam je otvoriti u sobu. U velikoj žutoj kuverti bila su sva moja pisma koja sam poslala svom ocu. Neotvorena su bila", ovo je sjećanje i danas za nju bolno, a pred HRT-ovim kamerama ispričala ga je na rubu suza. Dodala je kako je to za nju bio trenutak odrastanja te da je za nju kao malu djevojčicu to bilo pretraumatično.

Čitajte i: Jadranka Kosor pokazala kako je prala rublje: Oduševljeni pratitelji uspoređuju je sa Sophijom Loren

"Tada sam shvatila da svom ocu ne značim ništa. Baš ništa. Od tada se o mom ocu nije više pričalo", prisjetila se. U nekoliko je navrata pokušala stupiti u kontakt, no nije ga zanimalo ni što će maturirati kao najbolja u generaciji, a kada je postala premijerka novinarima je kazao da ne želi razgovarati o toj osobi.

Jadranka Kosor je kazala je kako je ipak ocu otišla na sprovod nakon svega kroz što je prošla.

"Kad su mi javili da je umro, to je bila jedna užasna kombinacija. Ja kao kćer dolazim i izražavam sućut njegovoj obitelji, a ja sam njegova obitelj. To je bilo nešto potpuno nadrealno", kazala je Kosor.

Linker
14. travanj 2024 17:22