VANESSA CARVALHO/SHUTTERSTOCK
USMRTIO SNIMATELJICU

Cure detalji strašne tragedije na setu: Policija istražuje pomoćnika redatelja i rekviziterku, Baldwin u kontaktu s mužem poginule

Svi se pitaju kako je moguće da je Baldwinu u ruke predan pištolj s mecima. Policija istražuje slučaj, a trenutačno su fokusirani na pomoćnika redatelja i rekviziterku.

Svi se pitaju kako je moguće da je Baldwinu u ruke predan pištolj s mecima. Policija istražuje slučaj, a trenutačno su fokusirani na pomoćnika redatelja i rekviziterku.

Tragedija koja se dogodila u Novom Meksiku na snimanju vesterna "Rust" šokirala je javnost, pogotovo zbog mnogo nerazjašnjenih situacija na setu. Najnovija informacija koju prenosi britanski medij Daily Mail je ta da je policija je izdala dva naloga za pretres. Istražuju rekviziterku Hannah Gutierrez Reed koja je bila zadužena za oružje te pomoćnika redatelja Davea Hallsa.

Hannah je navodno na stolu posložila tri pištolja, a jedan od njih je bio revolver Colt kojeg je Halls odnio Baldwinu na set, navodno ne znajući kako je napuljen mecima.

image
Alec Baldwin
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

"Hladan pištolj!", povikao je prije nego li je predao oružje Baldwinu, što je značilo da je siguran za pucanje na sceni. Baldwin je zapucao tijekom snimanja scene u drvenoj crkvi te usmrtio snimateljicu i direktoricu fotografije Haylnu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Muž poginule snimateljice Matthew s kojim ima i sina Androsa (8) također je za Daily Mail rekao kako se čuo s neutješnim glumcem koji trenutačno prolazi kroz najteže razdoblje u životu.

Čitajte i: Mislio je da su u pištolju ćorci: Glumac Alec Baldwin na snimanju ubio snimateljicu i ranio redatelja

"Čuo sam se s njim i jako nas podržava", rekao je kratko. Njezini roditelji i prijatelji iz Ukrajine rekli su kako što prije očekuju odgovore na pitanje zašto je taj pištolj bio napunjen mecima te kako je moguće da to nitko nije znao.

Baldwin u filmu tumači naslovnu ulogu, odmetnika Harlanda Rusta koji pokušava spasiti unuka tinejdžera suočenim s vješanjem - jer je nesretnim slučajem prouzročio smrt sugrađanina. Producentska kuća "Rust Movie Productions LLC" koja stoji iza vesterna objavila je kako je snimanje filma prekinuto do daljnjega.

image
Set u Novom Meksiku
ANNE LEBRETON/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: 'Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu'

"Upućujemo najdublju sućut Halyninoj obitelji i voljenima. Zaustavili smo film na neodređeno vrijeme. Bit ćemo savjetom na usluzi svima koji su povezani s filmom dok se ne rasvijetle okolnosti ove nesreće", rekli su iz produkcijske kuće.

Linker
01. svibanj 2024 18:59