DODIJELJENE NAGRADE CESARICA 2020.

Dobili najviše glasova publike ikad: Zsa Zsa i Hiljson Mandela dobili Cesaricu za Hit godine!

S obzirom na epidemiološku situaciju koju je donijela prethodna godina, četvrto izdanje Cesarice proteklo je bez live dodjela svih nagrada svim dobitnicima, a kroz TV emisiju vodila nas je Iva Šulentić.

Dok smo "putovali" kroz prošlu godinu, glazbom smo često ignorirali stvarnost. A sad smo je i službeno zaključili velikim finalom Cesarice u TV emisiji koju je vodila Iva Šulentić.

Najviše glasova publike ikad u finalu hrvatske glazbene nagrade Cesarice, dobila je pjesma "Ova ljubav" Zsa Zse i Hiljsona Mandele!

"Srce mi je počelo upravo lupat'", rekla je Zsa Zsa nakon proglašenja i primitka statue Cesarica za Hit godine, dok je mladi traper Hiljson dodao: "Suludo, suludo, suludo, tek mi dopire polako do glave!"

Baš je prije neki dan Jelena Žnidarić Zsa Zsa rekla kako sama sebe još uvijek smatra pjevačicom u usponu, što je vrlo lijepo i skromno za mladu i talentiranu pjevačicu koja, mogli bismo reći, sad već nameće glazbene trendove u Hrvatskoj. Za pjesmu "Ova ljubav" kaže da su dobili jako puno sugestija kako "neće proći" i neće biti prepoznata, međutim ona i traper Hiljson nisu odustali. I neka nisu, publika ju je prihvatila i nagradila prestižnom nagradom! Pobjedničku pjesmu potpisuju Ante Pecotić, Bojan Šalamon Shalla i Ivan Hilje.

Iako zakinuti za druženje uživo i pravi after party, u emisiji smo ipak uspjeli i čuti i vidjeti svih dvanaest zvijezda iz 2020., odnosno svih 12 Hitova mjeseca, čuti live izvedbu Hita godine i saznati koji su to dobitnici prestižne nagrade Cesarica u nekoliko drugih kategorija!

image
Iva Šuletić s "vlasnicima" pop hita godine - Zsa Zsom i Hiljsonom Mandelom.
FILIP KOVAčEVIć

Zabavnim hitom proglašena je pjesma “Sveto pismo“ Jelene Rozge, koja ujedno ima i najviše pregleda na internetu te osvaja nagradu i za internetski hit.

Nagradu za Rock hit ove godine osvojila je grupa Hladno pivo s pjesmom "Ovo će proći", koju su snimili u suradnji s Online Friends. Klapski hit i ove godine pripao je klapi Rišpet i pjesmi"Maka, maka", a pop hit je pjesma "Ova ljubav" u izvedbi Zsa Zse i Hiljsona Mandele.

Nagrada za tamburaški hit pripala je Mejašima i pjesmi “Nije to vino”. Dodijeljena je i nagrada pjesmi koja je imala najbolje rezultate slušanosti na radijskim postajama, a to je pjesma “Mali krug velikih ljudi” u izvedbi Massima.

Najbolji autor 2020. godine je Ante Pecotić koji je osvojio nagradu za Hit autora.

Sve naše glazbene zvijezde najavila su i predstavila brojna poznata imena: Tereza Kesovija, Nina Badrić, Davor Gobac, Neno Belan, Mia Dimšić, Vesna Pisarović, Antonela Doko, Dino Rađa, Dalibor Petko, Eva Kirchmayer Bilić i Renata Končić Minea.

Linker
24. travanj 2024 15:17