Noć slavlja i glamura

Dodijeljene Zlatne palme! Specijalno priznanje za Toma Cruisea u Cannesu!

Nakon jedanaest dana projekcija i popratnih glamuroznih događanja, filmski festival završio je u subotu navečer. Pobjednički film je ‘Trokut tuge‘ švedskog redatelja Roberta Ostlunda u kojem važnu ulogu igra i hrvatski glumac Zlatko Burić - Kićo.

Iza nas je još jedan festival filmske umjetnosti u Cannesu. Jubilarna, 75. po redu gala manifestacija imala je neočekivani kraj, barem kad je u pitanju pobjednički film Trokut tuge švedskog redatelja Rubena Ostlunda na temu socijalne satire oko kojeg su mišljenja bila podijeljena.

image

Redatelju Rubenu Ostlundu ovo je druga Zlatna palma u karijeri.

BENAINOUS+CATAR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, kako bilo, Rubenov film u kojem igra i hrvatsko-danski glumac Zlatko Burić Kićo osvojio je prestižnu Zlatnu palmu. Nagradu za najbolju režiju dobio je Korejac Park Chan-wook za triler Odluka o odlasku, priznanje za najbolji scenarij otišlo je u ruke švedsko-egipatskom redatelju Tariku Salehu za triler Dječak s neba, a za glumačka ostvarenja slavili su Iranka Zar Amir Ebrahimi za ulogu u filmu Sveti pauk te korejska zvijezda Song Kang-hoo za film Broker.

image

Zlatnu palmu za najbolju glumicu dobila je Iranka Zar Amir Ebrahimi.

DARREN BRADE/EYEVINE/PROFIMEDIA DARREN BRADE/EYEVINE/PROFIMEDIA

Sa specijalnim priznanjem s Azurene obale kući se vratio Tom Cruise koji je na Azurnu obalu stigao kao najveća zvijezda ovogodišnjeg festivala s dugo iščekivanim nastavkom 'Top Gun Maverickom'.

image

Tom Cruise i Jennifer Connelly bili su zvijezde festivala

DARREN BRADE/EYEVINE/PROFIMEDIA

Čitajte i: STRAST SE PONOVNO RASPLAMSALA: ČINI SE KAKO TOM CRUISE PONOVNO LJUBI ATRAKTIVNU BRITANKU

Holivudski filmovi u Cannesu se prikazuju izvan konkurencije za nagrade, a gala projekcija 'Top Gun Mavericka' obilježila je jubilarno 75. izdanje najvažnijeg filmskog festivala na svijetu.

image

Crvenim tepihom u Cannesu prošetala je i glumica Diana Kruger s partnerom Normanom Reedusom.

ALBERTO TERENGHI/IPA-AGENCY NE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kako se čini i ovo će biti godina Toma Cruisea. 'Top Gun Maverick' bilježi fenomalno otvaranje u cijelom svijetu, baš kao svojedobno i 'Top Gun', film kojii ga je prije 36 godina lansirao u zvjezdanu orbitu, ali obilježio i kompletnu industriju sedme umjetnosti osamdesetih godina.

image

Glumica Andie MacDowell imala je najekstravagantniji make-up.

MANUELE MANGIAROTTI/IPA-AGENCY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Linker
20. travanj 2024 07:58