LUKA GERLANC/CROPIX
NITKO NIJE POVLAŠTEN

Drama se nastavlja: Novaku Đokoviću odbijena viza, mora napustiti Australiju

Srpskom tenisaču nakon višesatne drame i pregovora na aerodromu u Melbourneu, nije dozvoljen ulazak u tu zemlju zbog čega će biti vraćen kući.

Srpskom tenisaču nakon višesatne drame i pregovora na aerodromu u Melbourneu, nije dozvoljen ulazak u tu zemlju zbog čega će biti vraćen kući.

Jedan od najboljih tenisača svijeta, Novak Đoković nakon sedam sati provedenih na aerodromu u Melbourneu nije dobio vizu za ulazak u zemlju i morat će napustiti Australiju, prenose australski mediji.

Prema istim izvorima Đokovićevi odvjetnici će uložiti žalbu, ali kako sada stvari stoje prvi tenisač svijeta neće nastupiti na Australain Openu jer nije cijepljen.

Lokalne vlasti države Viktorije, čiji je Melbourne glavni grad, nisu mu odobrile ulazak u zemlju jer nije cijepljen, a potom nije podnio odgovarajući zahtjev. Đokovićev je navodno aplicirao za pogrešnu vizu, koja ne podržava medicinsko izuzeće za cijepljenje.

Tenisač je vjerovao kako je preskočio najveći problem kada je dobio liječničku dozvolu za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone. Međutim, našao se u problemima jer nije pravilno ispunio obrazac za vizu.

Savezna carinska služba kontaktirala je vladu države Viktorije, kada je Đokovićev tabor uočio pogrešku, navode dnevne novine The Age. Ali ovaj zahtjev je odbijen, kaže Jaala Pulford, ministrica države Viktorije.

Čitajte i: Novak Đoković zaradio je naziv ‘antivaksera‘ i opet podijelio svijet: Svi se čude, ali on ide po svom!

"Savezna vlada nas je pitala podržavamo li zahtjev za vizu Novaka Đokovića za ulazak u Australiju. Nećemo odobriti ovaj zahtjev. Uvijek smo bili jasni u dvije točke, podnošenje zahtjeva za vizu je preduvjet savezne države," objasnila je na Twitteru.

Đokovićev otac Srđan izjavio je za beogradski portal B92 da je najbolji tenisač svijeta "trenutno smješten" u jednoj prostoriji u zračnoj luci sobi na aerodromu u Melbourneu.

"Kod njega nitko ne može ući", rekao je otac aktualnog šampiona Australian Opena ustvrdivši da se ispred Đokovićeve sobe "nalaze dva policajca".

Čitajte i: Urnebesna dobacivanja Novaka i Jelene Đoković! Pitala ga je što radi, a on kaže: ‘Treću smjenu, da nešto i zaradim‘

Đoković, šuteći o svom statusu cijepljenja, već je bio na nišanu australske javnosti, posebice nakon što je dobio medicinsko izuzeće za sudjelovanje na Australian Openu.

Australski premijer Scott Morrison izjavio je da će prvi tenisač svijeta morati dokazati da je liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa koje je dobio autentično ili će ga prvim avionom poslati kući.

Prije toga Teniski savez Australije i vlada države Victorije objavili su da tenisač nije imao nikakav poseban tretman da bi bi dobio liječničko izuzeće od cijepljenja protiv koronavirusa, koje je obavezno sa sve koji će nastupiti na Australian Openu. Dužnosnici su rekli da je Đoković bio jedan od rijetkih, od njih 26, koji su zatražili izuzeće i dobili ga.

Linker
18. srpanj 2024 16:12