Instagram @elladvornik
Zlatna iskrenost

Ella konačno otkrila kako je počela njezina influencerska karijera: 'Bila sam u minusu, no...'

Blog preko kojeg je počela zarađivati prvi novac bio je posvećen putovanjima, a Ella Dvornik otvorila ga je nakon što se preselila u London, i to iz jednostavnog razloga - u tom gradu nije imala prijatelja i htjela je nekako upoznati ekipu.

Ona slovi za jednu od najuspješnijih domaćih influencera, a Ella Dvornik Pearce je sada otkrila i kako se našla u tom poslu. Započela je s objavama na Facebooku prije otprilike 11 godina, kada nitko nije ni slutio da će jednog dana influencanje postati plaćeni posao. Tamo je dijelila stavove i savjete. No,stvarni početak plaćenih objava Ella je vezala za svoj blog, koji je otvorila 2016. kada je živjela u Londonu. Isprva joj je blog stvarao minus na računu.

"U principu sam to pokrenula jer nisam imala prijatelja u Engleskoj, bilo je dosta meet-upova na kojima su se skupljali blogeri. Mislila sam si 'idem otvoriti blog', da imam o čemu pričati s ljudima. Da imam neki krug", objasnila je influencerica, danas majka dvije djevojčice koja se sa suprugom Charlesom iz Londona preselila u rodni Zagreb.

Sve o svojoj stranici posvećenoj putovanjima, odnosno travel blogu, Ella je ispričala u prvom podcastu o putovanjima na Balkanu "KiloMetri", koji je autorski projekt Katarine Moškatelo.

Isprva sama plaćala putovanja

To što je na počecima pisala, priznaje Ella, iako je dijelila po raznim grupama na Facebooku, nije bilo jako čitano - ali ostvarila je ono što je htjela, upoznala se s ekipom, a bloganje joj se svidjelo. Isprva ne da nije bilo zarade, nego je bloganje bilo i trošak.

'Odlučila sam poslati mail jednom luksuznom lancu hotela. Bez ikakve veze, niti me itko čitao, niti me itko pratio'.

"Trošila sam novce na taj blog, to je još bilo na začecima, travel blogera nije bilo toliko puno, jer morao si sam sebi plaćati putovanja. Mogao si eventualno dobiti neki hotel, ali opet moraš doći do hotela", objasnila je i dodala kako je s Charlesom išla na nekoliko putovanja privatno, što je iskoristila za početak.

"Odlučila sam poslati mail jednom luksuznom lancu hotela. Bez ikakve veze, niti me itko čitao, niti me itko pratio. Napisala sam im da ja to kao nešto pišem, i da me nitko ne čita. Bila sam iskrena. Kazala sam da dolazim u Prag, imam ideju o čemu bih pisala, ali nemam smještaj. Predložila sam suradnju, može i u vidu popusta. Direktor marketinga iz Bruxellesa se oduševio, njemu je bilo super što sam napisala da me nitko ne čita", opisala je Ella kako je zapravo došlo do njezine prve ozbiljnije suradnje.

Pozitivan šok

Ostala je u šoku jer je dobila pozitivan odgovor hotela s pet zvjezdica. Kada su stigli u Prag, u luksuznom hotelu su ih i propisno počastili. Ella je o cijelom boravku snimila video i napisala blog, što je rezultiralo velikim brojem pregleda. Tvrdi i danas ima veliki broj pregleda upravo s tog putovanja.

'I danas sam zavidna ekipi iz Engleske'.

"Javila sam im povratno da je odlična čitanost i oni su također vidjeli da imaju veliki broj klikova. Ponudili su mi daljnju suradnju, gdje god da idem u svijetu da im samo javim, riješit će mi smještaj", opisuje svoje početke i zapravo vrlo kvalitetnu suradnju.

Priznaje da joj je u počecima ogromna prednost bila to što je živjela u Londonu, koji je odlično prometno povezan s ostatkom svijeta, a pogotovo Europe. Pregršt jeftinih letova, kojima su primjerice do Amsterdama ili Praga, putovali za 25 funti (oko 205 kuna).

"I danas sam zavidna ekipi iz Engleske, jer ne moraš biti nešto ludo bogat da bi sjeo na avion i otišao barem na kratki put. Jeftinije je otamo letjeti, nego meni platiti benzin do Istre", povukla je paralelu Ella.

Pročitajte i:

Sve viđenije hrvatske influencerice sudjelovale su u kampanji godine! Znate li o čemu se radi?

Ella Dvornik nosi najtraženiju nijansu! Oduševila je obožavateljice novim trendom na kosi

Ella i Danijela Dvornik dobile su poklon koji ih je oborio s nogu: Kava prepuna emocija i ponosa

Ella Dvornik prepoznala simboliku: Njezina Lumi na poseban je način povezana s preminulim djedom

Linker
18. travanj 2024 16:59