‘kontroverzna‘ fotografija

Emily Ratajkowski na meti kritika javnosti, ali i obožavatelja: ‘Zabrinuta sam za tvoje zdravlje‘

I sama priznaje kako je na atraktivnom izgledu izgradila karijeru, naziva se feministicom, no mnogi je ljudi zbog toga smatraju kontradiktornom jer koristi svaku priliku da isključivo zbog vanjštine dođe u središte pozornosti. U tom tonu je i njezina posljednja objava na društvenim mrežama.

Model i glumica Emily Ratajkowski otpočetka karijere je na meti brojnih kritika. Mnogi su je isprozivali jer je svoj izgled koristila kao ulazncu u svijet popularnih, kada je rodila zbog samo jedne fotografije "pljuvali" su je kako nije dobra majka, a saga negativnih komentara na društvenim mrežama se nastavlja.

image

Emily Ratajkowski
CFDA Fashion Awards, Arrivals, New York, USA - 10 Nov 2021,Image: 642596339, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Podijelila je fotografiju s dodjele modnih nagrada koju organizira Američko udruženje modnih dizajnera (CFDA), a koja se održala 10. studenog. U crop topu s dugim rukavima i širokom suknjom nešto malo ispod koljena, pozirala je brojnim fotografima. Njezini obožavatelji nisu baš oduševljeni takvim izdanjem. Naime, ne smeta ih odjevna kombinacija, već ono što je pokazala zbog čega su neki zgroženi, drugi zabrinuti, a treći oduševljeni.

"Skoro nisam objavila ovu fotografiju jer znam kakve će kontroverze izazvati, ali hej, to je moje tijelo i neću se oslanjati na posramljivanje", napisala je Emily. Time je, vjerojatno, još više potaknula ljude da komentiraju.

image

Emily Ratajkowski objavila je knjigu 'My Body'

DANIELE VENTURELLI

"Zaista sam zabrinuta za tvoje zdravlje", "hoćeš reći da si prije nekoliko mjeseci zaista rodila", "gdje su ti organi", samo su neki od komentara. Pisali su joj kako majkama, ali i mladim djevojkama, širi u potpunosti krivu sliku, jer žene koje su nedavno rodile nemaju niti blizu takvu liniju, a djevojčice bi se mogle izgladnjivati kako bi to postigle. Smatraju kako Emily koja se deklarira kao feministica ovime ne šalje dobru poruku jer takvo tijelo je nakon trudnoće iznimka, a ne nešto na što bi se trebale ugledati brojne žene. Naravno, ima i podosta onih koji su je poduprli i hvale njezinu odlučnost da se u formu vrati svega osam mjeseci nakon poroda.

Čitajte i: Emily Ratajkowski o prokletstvu vlastite ljepote: U 'raljama' muškaraca doživjela je brojne neugodnosti, a sad ih je razotkrila!

Sredinom studenog objavila je i knjigu "Moje tijelo" gdje je sažela svoju karijeru koja je bila isprepletena sa seksualnim uznemiravanjem od strane muškaraca. Godinama je o tome šutjela, a dušu je ogolila u svojem prvom spisateljskom pothvatu.

Linker
17. travanj 2024 04:07