Profimedia, Backgrid USA
ne želi čuti prognoze

Glumica se treći put bori s rakom dojke: 'Ne želim znati koliko mi je života ostalo'

Dvaput je pobijedila opaku bolest - da se treći put vratila, Olivia Newton-John saznala je kad je već bila u poodmaklom stadiju. Glumica i pjevačica od javnosti nije krila da ima četvrti stadij raka dojke, a progovorila je i o svojim promišljanjima, liječenju, životu, pa i smrti.

Glumica i pjevačica Olivia Newton-John koju i danas pamtimo kao zvijezdu iz filma "Briljantin", krajem 2017. godine saznala je da joj se vratio rak dojke i da je čeka i treća borba. No, ovaj put stanje je bilo ozbiljno, jer je na detaljne preglede išla već kad je osjećala bol u leđima. Tada su joj otkrili da je njezin rak već u četvrtom stadiju, odnosno da se proširio na kralježnicu.

No, nije očajavala i niti na trenutak nije se predala, ali jednako tako nije htjela znati koliko joj još života ostaje, o čemu je u nedjelju govorila za "60 minutes Australia".

'Kad vam utvrde rak ili neku drugu ozbiljnu bolest, uz dijagnozu vam obično iznose i mogućnost da vaše vrijeme na ovom svijetu ističe. Ako vjerujete statistikama, doprinijet ćete crnim prognozama. Jer, ako vam netko kaže "ostalo vam je još šest mjeseci života", vjerojatno će to biti točno toliko - jer u to vjerujete", objasnila je Newton-John svoju odluku da odbija znati prognoze o tome koliko će još poživjeti.

Poznato je i da Newton-John kod kuće u Kaliforniji uzgaja marihuanu u medicinske svrhe te tvrdi da joj pomaže u suzbijanju simptoma. Bavi se i prikupljanjem novčanih sredstava za istraživanje utjecaja kanabisa na rak, a u tu je svrhu rasprodala čak i uspomene iz filmske uspješnice odnosno mjuzikla iz 1978. godine u kojem je tumačila lik Sandy, uz Johna Travoltu.

Od raka dojke ova je hrabra multitalentirana slavna žena oboljela prije 27 godina, kad je imala 43 godine. Tada se uspješno izliječila, da bi joj se rak vratio 2012. Drugo liječenje željela je provesti u miru i daleko od medijskih napisa te se činilo da se uspješno oporavila.

No, baš kad je prošlo onih pet godina koje se smatraju iznimno kritičnima za povratak raka dojke, bolest se vratila, a ona je ustrajna u namjeri da se neće predati.

Los Angeles, CA  - Olivia Newton-John opens up about cancer diagnosis in candid 60 Minutes interview. The 70 year-old was diagnosed in 2017, after successfully beating the disease in 1992 and 2013. Speaking to reporter Liz Hayes, Olivia revealed how 'lucky' that she has been through it three times and was 'still here'.
Profimedia, Backgrid UK

Linker
15. travanj 2024 20:26