novi singl slavljenice

Godine joj ništa ne mogu! Doris Dragović slavi rođendan uz novu pjesmu kojom je počastila obožavatelje

Na Eurosongu je nastupala dva puta, a iako nije odnijela pobjedu, osvojila je srca slušatelja u cijeloj regiji. Ogromnu slavu nikad nije zloupotrebljavala, nego se odlučila za povučen privatni život.

Jedna od omiljenih pjevačkih diva Doris Dragović napunila je 60. godina, tu je okruglu brojku odlučila proslaviti sa svim svojim obožavateljima tako da je objavila novu pjesmu. Moćna dalmatinska balada ‘Sna‘cu se ja‘ ponovno je pokazala svu raskoš Dorisinog glasa, zbog kojeg je obožavaju generacije već godinama.

Spot za rođendansku pjesmu Dragović je snimila u studiju Slobodne Dalmacije, pod redateljskom palicom Vojana Koceića.

Pogledajte video

"Imam svoj svijet, svoj moral i svoj način života. Svaki čovjek bira što će čitati, a što gledati. Tako sam ja izabrala čitati knjige i dnevno se informirati, primjerice, iz Dnevnika. Ako ne možemo mijenjati sivu stvarnost, možemo mijenjati sebe i stvarati svoje svjetove u kojima želimo živjeti, baš kao i svoje prijatelje i drage ljude koji nas čine boljima", rekla je Doris u jednom od rijetkih intervjua za Slobodnu Dalmaciju još prije desetak godina.

Čitajte i: Doris Dragović oduševila više od 18 tisuća ljudi: Zapjevala i svojem suprugu koji je sve pratio iz publike

image
Snimanje spota Doris Dragović u režiji Vojana Koceića u studiju Slobodne Dalmacije.
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Balans između slave i privatnosti

Karijeru je započela osamdesetih godina kao pjevačica grupe More, nakon što je s njima snimila dva albuma, Zrinko Tutić za nju piše pjesmu "Željo moja", s kojom nastupa na Eurosongu iste godine. Na međunarodnom natjecanju osvojila je 11. mjesto, a ubrzo je postala jedna od najvećih zvijezda na području bivše Jugoslavije.

Privatno je sreću našla uz vaterpolista Maria Budumira, za kojeg se udala 1990., ubrzo su dobili sina Bornu.

image
Moćna dalmatinska balada ‘Sna‘cu se ja‘ djelo je Ivana i Vjekoslave Huljić.
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

S bračnim parom Huljić započinje suradnju 1993., a s tom je obitelji vezana do danas i posljednju pjesmu napisali su Huljići - glazbu potpisuje Tončijev i Vjekoslavin sin Ivan Huljić, a tekst Vjekoslava.

Ipak, Tonči i Vjekoslava zalsužni su za njen još jedan ogroman hit "Marija Magdalena", s kojim je 1999. predstavljala Hrvatsku i po drugi put nastupila na Eurosongu. Osvojila je visoko četvrto mjesto.

image
Doris Dragović godinama živi povučeno od javnosti.
PAUN PAUNOVIC/CROPIX
Linker
14. travanj 2024 19:13