tenisačica poražena

Gorak okus u ustima: Donna Vekić tuguje u Australiji nakon poraza koji nije očekivala

Osječka tenisačica Donna Vekić završila je svoj nastup na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu.

Donna Vekić (24) sretna je što je napredovala od prošle sezone, no ovaj poraz nije očekivala. Ostala je bez četvrtfinala na Australian Open turniru, poražena od Amerikanke Jennifer Brady. Loše je otvorila meč osvojivši tek jedan gem u prvom setu, a iako je u drugom odigrala znatno bolje, još uvijek nije bilo dovoljno za prolaz u Melbourneu.

Rano ispadanje ostavilo joj je gorak okus u ustima nakon idiličnih dana provedenih u Melbourneu odakle se svojim fanovima svakodnevno javljala putem Instagrama gdje je javno zahvalila organizatorima na mogućnosti da sudjeluje na prestižnom turniru. Iako je ondje bila u karanteni, nije gubila vrijeme – marljivo je trenirala, a pokazala se i kao vrsna kuharica pripremivši škampe na buzaru.

Donna Vekić napokon progovorila o odnosu s Brunom Petkovićem: ‘Najbolje se slažemo‘

Nedavno je otkrila kako, kao prava Slavonka, ne može odoljeti kulenu i lazanjama koje joj priprema ujna. Kada iz Monaka dolazi u rodni Osijek te su delicije prvo što naruči od obitelji. Upravo joj je obitelj prva na listi prioriteta – jedino ona je iznad tenisa - priznala je tenisačica koja je od 12. godine trenirala u Londonu i od tada 80 posto vremena provede na putu. Bez roditelja ne bi uspjela, a tata joj je i danas menadžer i kako Donna kaže: "On zna što ja želim, čak i onda kada ja ne znam što želim".

Najbolje se opušta sama u planinama. "Nakon zadnjeg turnira sam otišla na detox sedam dana sama, u planine u Španjolskoj. Bilo mi je super, uspjela sam se resetirati i odmoriti. Sada sam završila sa sedam tjedana priprema i osjećam se spremno, jedva čekam mečeve", rekla je Donna uoči turnira u Australiji za koji je imala mnogo veća očekivanja.

Linker
19. travanj 2024 16:50