Ivaniševićem vremeplov

Goranova sjećanja: Djetinjstvo koje ga je zauvijek obilježilo brižljivo je dokumentirao

Bivši tenisač, a sada teniski trener, na društvenim mrežama s vremena na vrijeme dijeli uspomene na trenutke koji su mu obilježili vrlo uspješnu karijeru.

Kopanje po uspomenama jedna je od omiljenih aktivnosti mnogih od nas kad nam je dosadno, a u tome očito uživaju i mnoge poznate face. Naš proslavljeni tenisač Goran Ivanišević s vremena na vrijeme na društvenim mrežama fanove počasti nekom fotografijom iz djetinjstva, kada je tek otkrivao čari tenisa.

Sada umirovljeni tenisač, Goran se počeo baviti tenisom na splitskim Firulama i to na nagovor oca Srđana. Već s 12 godina, davne 1983., osvojio je pehar na natjecanju Eurotrophy u Italiji.

Čitajte i: Goran Ivanišević u kratkim pauzama uživa na suncu: 'Noletov trener pokazao što radi kad 'ne radi'

"Ovo mi je jedna od najdražih uspomena iz djetinjstva. Eurotrophy u Italiji 1983. kad sam osvojio trofej", napisao je Goran ispod fotografije na koju su mu neki komentirali da je "legenda hrvatskog sporta".

Poznanstva koja život znače

Još u mladim godinama, Goran je upoznao još jednu legendu tenisa, Novosađanku Moniku Seleš, bivšu tenisku reprezentativku SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i SAD-a. Tada, kako je napisao ispod crno-bijele fotografije, nastale na nepoznatom terenu, nije ni slutio da će njih dvoje postići toliko mnogo.

"Dobra stara vremena s jednom od najboljih ikada, Monika Seleš. Mislim da tada nismo imali pojma što ćemo sve postići u godinama pred nama...", prisjetio se Goran.

Osvajač Wimbledona i najmlađa tenisačica u povijesti koja je osvojila Roland Garros još jednom su zajedno pozirali i to u društvu trenerice Jelene Genčić koja je trenirala i jednog od najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Čitajte i: I Goran slavi velik uspjeh u Australiji: Od Noleta do voljene Nives, Ivanišević o povijesnom uspjehu

Na fotografiji, ovoga puta u boji, Goran i Monika stoje sa svojim peharima koje su osvojili na Orange Bowlu u Miamiju, natjecanju u tenisu za juniore.

"Uvijek je imala nos za izbor najboljih. Velika Jelena Genčić", bio je jedan od komentara na ovu fotografiju koja je raznježila mnoge Goranove fanove.

Inače, Goran je nakon umirovljenja postao teniski trener i trenutno trenira upravo Novaka Đokovića. Kada ne radi, Goran uživa u golfu, čime se pohvalio i na Instagramu. Tada je s Đokovićem bio u Australiji, gdje je srbijanski tenisač po deveti put osvojio Australian Open.

Linker
18. travanj 2024 21:28