Objavljen novi trailer

Jude Law kao najmoćniji čarobnjak iz Harryja Pottera: ‘Mladog Dumbledorea očekuju najveći izazovi‘

Glumac je uoči skorog dolaska u kina trećeg dijela franšize potekle iz knjiga o Harryju Potteru, ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore‘, najavio epsku bitku.

Iako znamo kako završava priča o Albusu Dumbledoreu, mentoru i očinskoj figuri u životu Harryja Pottera, filmska franšiza nastala na temelju popularnih filmova i knjiga daje nam uvid u njegov život prije nego što je postao ravnatelj Hogwartsa. Na velikom platnu utjelovljuje ga britanska filmska zvijezda Jude Law, filmska priča otkriva kako je izgledao čarobnjački svijet prije Harryja Pottera i zašto je Dumbledore dobio titulu najvećeg čarobnjaka u svijetu iz mašte britanske spisateljice J. K. Rowling? Glumac se oglasio uoči početka prikazivanja trećeg dijela serijala "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" u kinima 15. travnja, a paralelno s njegovim istupom na Twitteru je objavljen novi trailer, piše portal CinemaBlend.

"Privilegija je glumiti jednog od najmoćnijih čarobnjaka, koji je uvijek korak ispred protivnika i koji vjeruje u dobro u ljudima", rekao je Law, dodajući da smo mladog Dumbledore upoznali kao profesora predmeta obrana od mračnih sila u Hogwartsu davno prije dolaska Harryja Pottera.

Čitajte i: Prvi pogled na Judea Lawa u ulozi mladog Dumbledorea

Oduševljen glumac

Njegov saveznik je bivši učenik Newt Scamander (glumi ga dobitnik Oscara Eddie Redmayne) dok je najopasniji antagonist Gellert Grindelwald. Glumio ga je Johnny Depp, no kad je na celebrity suđenju desetljeća proglašen krivim za obiteljsko nasilje protiv bivše supruge Amber Heard, zamoljen da napusti franšizu. Stoga je prije dvije godine tu ulogu preuzela danska filmska zvijezda Mads Mikkelsen, dobitnik europskog Oscara za najboljeg glumca.

image

Glumačka ekipa 'Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore'.

PLANET/PROFIMEDIA

"Oduševljen sam što mogu reći da će neke od pozadinskih priča koje smo zavoljeli u Harryju Potteru, biti detaljno razrađene u predstojećem filmu. Ulozi su za moj lik vrlo visoki i potreban mu je nevjerojatan tim čarobnjaka heroja koji će mu pomoći da se suoči sa svojim najvećim izazovom do sada", rekao je Jude Law pazeći da ne 'spojla' film.

Čitajte i: J. K. Rowling najavila da će serijal "Čudesne zvijeri" sadržavati 5 filmova

Ukratko, moć Gellerta Grindelwalda raste, a novi film čija se radnja odvija 30-ih godina prošlog stoljeća, otkrit će hoće li mu Dumbledore stati na kraj. Morat ćemo nekako izdržati do travnja kada će se otkriti kakva sudbina očekuje svijet čarobnjaka.

Linker
19. travanj 2024 01:19