JEAN-BAPTISTE LACROIX AFP
obara sve rekorde

Kanye West nije odobrio puštanje albuma, ali to je palo u drugi plan zbog Kim Kardashian: Jesu li se pomirili?

Kontroverzni glazbenik dosad je organizirao tri eventa na kojima je promovirao novi studijski album. Na posljednjem je na pozornicu izašla i Kim, u Balenciaginoj vjenčanici, a unatoč svemu tome, Kanye nije zadovoljan.

Kontroverzni glazbenik dosad je organizirao tri eventa na kojima je promovirao novi studijski album. Na posljednjem je na pozornicu izašla i Kim, u Balenciaginoj vjenčanici, a unatoč svemu tome, Kanye nije zadovoljan.

Deseti studijski album "Donda" američkog repera i dizajnera Kanye Westa izdavačka kuća Universal Music Group navodno je pustila bez njegovog amenovanja. Te je tvrdnje objavio na vizualu na svome Instagram profilu nedugo nakon što je album izašao na nekoliko streaming platformi. Blokirali su i pjesmu Jail 2, na kojoj je gostovao kontroverzan reper DaBaby, optužen za maltretiranje stanodavca i suočen s brojnim tvrdnjama žena o zlostavljanju. Na pjesmi je sudjelovao i Marilyn Manson, također glazbenik za kojeg nekoliko žena tvrdi da ih je seksualno zlostavljao.

Prije izlaska albuma, Kanye je imao tri eventa na kojima je promovirao svoje nove pjesme. Posljednji je bio u Chicagu, a u haute couture Balenciaga vjenčanici pojavila se i Kim Kardashian, šest mjeseci nakon što je podnijela papire za razvod. Mnogi se pitaju znači li to da se par ponovno pomirio, no američki mediji nemaju izvore koji bi potvrdili te glasine.

"Kim i Kanye još se uvijek smatraju obitelji i nastavljaju se podupirati i privatno i poslovno", rekao je izvor za Entertainment. Kanye je na svojem Instagram profilu obrisao sve objave i ostavio tek onu gdje negoduje oko izlaska albuma, kao i onu gdje je Kim u vjenčanici te je napisao: "ti znaš da ćeš uvijek biti moja kraljica maturalne zabave". Obožavatelji nisu oduševljeni ovim potezom jer smatraju da su pali na niske grane te da neke životne odluke jednostavno ne bi smjele biti promotivan materijal.

Njihova djeca North i Saint također su se pojavili na pozornici što je publiku potaklo na glasno skandiranje, a između ostalog, dramatičan Kanye se i "zapalio" netom prije Kiminog dolaska.

Čitajte i: Veliki povratak kontroverznog repera Kanyea Westa kroz posvetu pokojnoj majici koja će razgaliti njegove fanove

Iako je album trebao biti pušten još početkom kolovoza, reper je stalno odgađao datum izlaska. No, sad kad je vani, protivno njegovoj volji, ruši sve rekorde slušanosti.

Na Apple Musicu u prvom danu izlaska albuma samo u SAD-u preslušan je više od 60 milijuna puta. Na top listi od 20 najslušanijih pjesama, njih čak 19 je s Kanyeovog studijskog albuma. I na streaming platformi Spotify "Donda" ima rekordnu slušanost u jednom danu, najviše od svih izdanih albuma dosad.

image
'Dondu' je posvetio majci i Kim.
ANGELA WEISS AFP

Krajem sprnja i početkom kolovoza Kanye je živio unutar stadiona Mercedes-Benza u američkoj saveznoj državi Atalanti gdje je intenzivno radio na albumu. Teško je povjerovati da ovaj glazbenik koji je navikao samo na luksuzne lokacije živi u skučenom prostoru, spava u krevetu na podu, a od namještaja ima samo polovan ormar, no izgleda da je tako i bilo budući da je na svome Instagram profilu podijelio nekoliko fotografija koje to i dokazuju.

Čitajte i: Skučena soba, madrac na podu i polovan ormar: Kanye West živi na stadionu dok ne završi najvažniji album u karijeri

Ovo je Westu iznimno važan projekt zbog toga što je inspiriran ljubavlju dvije najvažnije žene u njegovom životu. Naime, album je nazvao po svojoj majci Dondi koja je 2007. godine preminula. S druge strane, u pjesmi "Love Unconditionally" navodno progovara o supruzi i majci njegovo četvero djece - Kim Kardashian.

image
Ovo mu je deseti studijski album.
TIMPONE/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA TIMPONE/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
06. svibanj 2024 04:40