U novom intervjuu

Kći Joea Bidena otkrila nepoznate detalje o svojoj obitelji: ‘Mama uvijek spušta tatu na zemlju‘

Iako je uvijek bila u očevoj sjeni, Ashley Biden neće slijediti stope Ivanke Trump i postati predsjednikova savjetnica, no očevu ulogu iskoristit će za neke druge društvene dobrobiti.

Uoči inauguracije Joea Bidena za novog predsjednika SAD-a, njegova kći Ashley Biden dala je poprilično detaljan intervju za Today Show, osvrnuvši se na samu inauguraciju, karaktere svojih roditelja pa i uskoro bivšu prvu damu Melaniju Trump.

Pročitajte i: Najveću životnu tragediju Biden nije zaboravio! Na grobu voljenog sina potražio je snagu

Rekla je da njezina majka Jill Biden, koja će naslijediti Melaniju, nije bila pozvana u Bijelu kuću na razgledavanje od strane prve dame, a kako to nalaže američka tradicija još od 50-ih godina prošlog stoljeća. Melania ni u jednom trenutku nije kontaktirala Jill. "Mislim da, na veliku žalost, neće biti tradicionalnog protokola, no, ako oni tako žele, u redu je", rekla je Ashley.

image
Ashley je uz oca bila tijekom cijele njegove kampanje.
JEREMY HOGAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Ona je inače jedino dijete Joea i Jil. Izabrani predsjednik imao je dva sina, Beaua i Huntera, te kćer Naomi s prvom suprugom Neilijom.

Neilia i Naomi, koja je u to vrijeme bila dojenče, smrtno su stradale u automobilskoj nesreći 1972. godine. Nadalje, Ashley je bila jako vezana za brata Beaua koji je preminuo 2015. od raka mozga.

Pročitajte i: Tko je desna ruka Joe Bidena, prva žena u povijesti Amerike koja će obnašati tu funkciju?

"Kada moj otac prisegne u srijedu, znam da je Beau biti tamo s nama. Imao je 46 godina kada je preminuo, a tata će biti 46. američki predsjednik", rekla je Ashley koja u ovoj broju vidi veliku simboliku te ističe da je njezinom ocu obitelj najveća svetinja.

"Moj je otac iznimno empatičan i ima sposobnost da prepozna bol, da osjeti tuđu bol i da utješi. Isto tako, dao je jasno do znanja da mu je obitelj najvažnija na svijetu. U našoj obitelji postoji pravilo kojeg se i dalje svi pridržavamo, a to je da bez obzira gdje se otac nalazi, bez obzira s kime je na sastanku, ako ga netko od djece nazove, on će prekinuti sve kako bi se javio", istaknula je 39-godišnjakinja.

Strahuje za oca

Jill, s druge strane, kazala je, drži oca čvrsto na zemlji. "Ona će ga uvijek podsjetiti da je zaboravio iznijeti smeće. Čak i jutros mu je napomenula da je zaboravio oprati zdjelicu nakon što je pojeo žitarice", simpatično je ispričala Ashley.

image
Jill Biden i Ashley.
Ethan Miller/Profimedia

Pročitajte i: O uspjehu i boli: Životna priča novog američkog predsjednika dostojna je filmskog scenarija!

S obzirom na nasilne prosvjede na Kapitolu, kći Joe Bidena strahuje za sigurnost svog oca na inauguraciji, ali vjeruje da će Tajna služba odlično odraditi svoj posao.

Za razliku od Ivanke Trump koja je radila kao savjetnica Donalda Trumpa, Ashley ne kani preuzeti tu ulogu. Ipak, to što je kći američkog predsjednika iskoristit će za dobrobit američkog naroda - zalagat će se za socijalnu pravdu i mentalno zdravlje svih građana.

Linker
18. rujan 2023 12:50