TAJNE SA SETA

Lady Gaga otkrila kako je uloga ‘Crne udovice‘ utjecala na njezino zdravlje: ‘Morala sam psihijatru‘

Glumičino ulaženje u mračni lik žene koja je naručila ubojstvo svog supruga postalo je toliko intenzivno da se redatelj Ridley Scott zabrinuo da će sama sebe "traumatizirati".

Lady Gaga (35) koja je utjelovila Patriziu Reggiani u filmu "Dinastija Gucci" (House of Gucci) otkrila je koliko je njena uloga postala opasna po njeno psihičko i fizičko zdravlje.

Njeno ulaženje u lik "Crne udovice" koja je naručila ubojstvo svog supruga Maurizija Guccija kojeg je u filmu utjelovio Adam Driver, postalo je toliko intenzivno da se redatelj Ridley Scott zabrinuo da će sama sebe "traumatizirati" i rekao joj je da ne koristi takvu metodu za buduće filmove, piše BuzzFeed.

Podijelivši više detalja u podcastu časopisa Variety, Gaga je objasnila da je za "House of Gucci" prošla isti proces kao i za ulogu u filmu "Zvijezda je rođena" (A Star is Born) u kojem je zablistala u ljubavnoj priči s Bradleyem Cooperom.

"Ista sam bila i za taj film. Uvijek sam bila Ally", rekla je oskarovka. "I za ovaj sam film uvijek bila Patrizia. Uvijek sam govorila svojim naglaskom iz filma", rekla je slavna pjevačici te dodala: "Čak i kad sam razgovarala o stvarima koje nisu povezane s filmom - nisam se pretvarala da me Maurizio čeka dolje - i dalje sam živjela svoj život. Samo sam ga živjela kao ona", rekla je.

No, kao što je Gaga već rekla, transformacija u lik utjecala je na njezino mentalno, pa čak i fizičko zdravlje.

“Donijela sam njezin mrak svojoj kući jer je njezin život bio mračan”, ispričala je i dodala da je potražila pomoć stručnjaka. "Pred kraj snimanja imala sam sa sobom psihijatrijsku pomoć. Osjećala sam se kao da moram imati takvu vrstu podrške pokraj sebe. Tako sam se osjećala sigurnije", ispričala je Gaga.

image

Lady Gaga i Adam Driver u filmu House of Gucci

FABIO LOVINO/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: Za ulogu Guccijeve 'Crne udovice' Gaga se udebljala: Nutricionistica otkriva najčećšu zamku kod brzog dobivanja kilograma

Međutim, Grammyjem nagrađena glazbenica brzo je izjavila da ne želi "veličati" svoje glumačke metode. “Mislim da niti jedan glumac ne bi trebao sam sebe gurati do te granice”, objasnila je zvijezda.

"Ne znam zašto sam takva. Mislim da je najbolji odgovor koji mogu dati taj da imam neku vrstu romantične veze s patnjom koju sam kroz svoju umjetnost razvila kao mlada djevojka, i to jednostavno ponekad ode predaleko. A kad ode predaleko, može biti teško sam to riješiti", zaključila je glumica i pjevačica.

Prije mjesec dana Gaga je izjavila za Hollywood Reporter da je "nesigurna" zato jer ljudi misle da "senzacionalizira određenu vrstu glume". Umjetnica koja je ove godine izdala i novi glazbeni album 'Chromatica' također je rekla da će vjerojatno promijeniti svoj pristup glumi kada bude imala djecu.

image

Lady Gaga i Adam Driver

AMY SUSSMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Lady Gaga iskreno o filmu 'House of Gucci': 'Bio mi je užitak raditi s Adamom Driverom, ali Salma Hayek je nevjerojatna'

"Nije tajna da ću učiniti sve za umjetnost", rekla je i dodala: "No, ipak želim biti dostupna svojoj djeci jednog dana kada ću ih imati jer ako se ponašate na ovakav način, to može biti problematično za dijete koje vas treba", rekla je.

Linker
20. travanj 2024 03:04