Ekskluzivno!

Leona Paraminski postala je majka! Naša glumica rodila u istoj bolnici kao i Meghan Markle

Glumica koja sa suprugom Tinom Komljenovićem živi u Kaliforniji, dočekala je dolazak njihova prvog djeteta.

Zagrebačka glumica s američkom adresom Leona Paraminski rodila je svoje prvo dijete, djevojčicu Liv. "Beba nam je stigla u subotu, izašli smo iz bolnice", otkrila je glumica ekskluzivno za Gloriju.

Leona i njezin suprug Tin Komljenović dočekali su rođenje svoje djevojčice koja je na svijet došla dva tjedna nakon termina - u subotu 4. rujna. Iako se nadala da će bebica možda doći oko njenog rođendana 22. kolovoza, jer je termin poroda bio 25. kolovoza, Leona je 42. rođendan dočekala s bebom u trbuhu.

image
Leona je svoje prvo dijete rodila 4. rujna
VEDRAN PETEH/CROPIX

Bolnica u kojoj je rodila u Santa Barbara Cottage Hospital, istoj bolnici u kojoj je Meghan Markle 4. lipnja na svijet donijela kćerkicu Lilibet. Ta bolnica slovi za najbolju bolnicu u okrugu.

Glumica koja se sa suprugom preselila u Santa Barbaru u Kaliforniji prošle se godine podvrgnula postupku umjetne oplodnje i to u - Hrvatskoj. O semu je progovorila ekskluzivno za magazin Glorija. Preko preporuka došla je do zagrebačke Poliklinike IVF i dr. Velimira Šimunića, profesora ginekologije i porodništva te jednog od najvećih domaćih stručnjaka za humanu reprodukciju.

Čitajte i: Leona Paraminski otkrila nam je stiže li joj dječak ili djevojčica! Glumica će roditi u istoj bolnici kao Meghan Markle

U Hrvatskoj je humanije

"Prošlo ljeto sam onamo prvi put otišla na izvantjelesnu oplodnju, vratila se u Ameriku, no postupak nije uspio. Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće, pogotovo zbog toga što mi nitko nije znao reći zašto ne mogu zatrudnjeti pa da problem nekako riješim. Tri mjeseca kasnije pokušala sam ponovno, jer ostala je još jedna Tinova i moja 'frozen baby', kako u šali nazivam blastocistu, to jest napredni embrij za implantaciju. Nisam imala nikakvih očekivanja, ali 23. studenog sam u jeku korone ponovno došla u Hrvatsku i 7. prosinca, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta - uspješno. Bila sam u nevjerici i plakala od sreće, tim više što je moja sestra zatrudnjela dvanaest dana prije mene pa ćemo roditi negdje u isto vrijeme", ispričala je Leona.

U tom je trenutku bila trudna te je opisala kako je u početku imala mučnine, no kasnije se osjećala odlično, a netipično za njezinu hiperaktivnost bila je smirena, staložena i neizmjerno sretna što je nakon godina iščekivanja sve došlo na svoje. Zbog trudnoće je produljila boravak u Hrvatskoj, jer je htjela da prođe prvo tromjesečje prije dugog leta za Ameriku.

Čitajte i: Leona Paraminski progovorila o umjetnoj oplodnji: ‘Ženama se u Hrvatskoj pristupa s više ljudskosti‘

Svoje pozitivno iskustvo i polikliniku u kojoj je uspješno zatrudnjela preporučila je i američkim prijateljicama koje se bore s neplodnošću. Taj je problem, kaže glumica, prilično raširen, a smatra da se u Hrvatskoj pacijenticama pristupa s više ljudskosti.

"Vjerujem da ću biti opuštena i fleksibilna mama, jer mislim da nije dobro kad se roditelji prema djetetu odnose previše zaštitnički. Zezamo se da će biti matematičar na Tina, ali možda se odluči i za glumu, koja je moja velika ljubav. Vidjet ćemo hoće li prevladati znanost ili umjetnost", kazala je Leona.

Linker
15. ožujak 2023 21:20