Novi početak

Ljiljana Vinković odlazi s HRT-a nakon gotovo trideset godina, a kamere će zamijeniti nečim posve uzbudljivim

Voditeljica je na nacionalnoj televiziji bila od 1997., a u svojoj zadnjoj emisiji Ljiljana Vinković otkrila je da planira otići iz Hrvatske.

Voditeljica Ljiljana Vinković odlučila je otići s HRT-a i posvetiti se putovanjima. Vinković je odradila svoju posljednju emisiju za rubriku 'Stranci u Hrvatskoj' u sklopu Dobro jutro, Hrvatska' te planira odlazak u Maleziju.

Čitajte i: Tončica Čeljuska pohvalila se novim hobijem od kojeg mnoge žene zaziru: ‘Ovo je za mene najveći mogući izazov‘

"Moja gošća danas je s razlogom šećer na kraju onoga što radim, jer ja se opraštam tako da nas dvije počinjemo lijepu novu suradnju, ja postajem strankinja u njenoj zemlji. U Maleziji", rekla je Vinković u HRT-ovoj emisiji.

image
Ljiljana Vinković kamere je zamijenila putovanjima.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Tijekom pet godina života u američkoj saveznoj državi Colorado svoja je prva novinarska iskustva stjecala na poznatoj mreži ABC u Denveru, a usavršavala se na Sveučilištu Colorado u Boulderu, poznatomu po studiju za medije. Nakon povratka u Hrvatsku, radila je na UN-ovu radiju kao novinarka i prezenterica te je ubrzo postala spikericom Hrvatskoga radija.

Na HRT-u je radila od 1997. do 2000. kao novinarka i voditeljica čak nekoliko emisija - Glas domovine, Korijeni i Euromagazin. Od 2000. do 2007. vodila je više od 50 zabavnih emisija, a bila je i urednica i scenaristica emisija ''100 posto ja'', ''Svirci moji'' i ''U ozračju tambure''.

Čitajte i: Nataša Svekler odijeva cijeli HRT: ‘Svaki dan je neka žena premršava, ima bore ili loše gležnjeve. Neke plaču zbog toga‘

Ljiljana je nakon četiri godine vođenja HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' dobila rubriku u sklopu emisije koju je radila svakog četvrtka, a emisiju će nakon nje voditi njezina kolegica Ivana Vilović.

Linker
10. travanj 2024 00:09