U dobru i zlu

Ljubavna priča hrvatskog inovatora! Svoju Katarinu upoznao je prije 15 godina u Livnu, a zaručio prošlo ljeto na Jadranu

Jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika Mate Rimac i njegova odabranica Katarina Lovrić u vezi su šest godina, a početkom svibnja uplovili su i u bračnu luku. Iako svoj privatni život vješto kriju od očiju javnosti, neke su stvari ipak poznate.

Jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, Mate Rimac (32), nakon više od pet godina veze u tajnosti je 6. svibnja oženio svoju dugogodišnju djevojku Katarinu Lovrić (29).

Odabirom vjenčanja u Villi Dalmaciji, jednoj od omiljenih Titovih rezidencija, čiji je dnevni najam 30 tisuća kuna, osigurali su si privatnost uz 30-ak najbližih uzvanika. Da je svadba bila vrlo opuštenog karaktera govori i činjenica da su pred matičara za oltarom ukrašenim cvijećem mladenci stali sa sunčanim naočalama. Katarina je imala jednostavan bijeli kombinezon i čipkasti veo te raskošan buket u rukama, a Mate bijelu košulju.

Velika "fešta" bračnog para zakazana je pak za srpanj u njihovu rodnom Livnu. Upravo se tamo par i upoznao prije 15 godina, od čega su posljednjih šest u sretnoj vezi koju uspješno kriju od očiju javnosti.

Zajedno ih se moglo vidjeti tek na značajnijim događanjima poput predstavljanja električnog hiperautomobila C_Two u Ženevi te na dodjeli svjetske nagrade za poduzetnika godine.

Inovator te osnivač i vlasnik tvrtke Rimac Automobili zaprosio je Katarinu, koja je diplomirala marketing na privatnom zagrebačkom fakultetu, krajem prošlog srpnja, zlatnim prstenom s upečatljivim zelenim kamenom, nalik smaragdu, dok su ljetovali na Jadranu.

- Tek smo se upoznali pa nam je trebalo malo vremena. Kakvu sjajnu spontanu zabavu smo imali, volim vas sve! Siguran sam da će godine koje dolaze biti još uzbudljivije od onih prošlih - napisao je tada Mate na Instagramu uz dvije zajedničke fotografije: jednu iz 2005. i jednu iz 2020. godine.

Jedna od rijetkih podjela zajedničkih trenutaka na društvenim mrežama bila je i Matina objava njegove odabranice u prekrasnom srebrno-plavom električnom Jaguaru E-Type Zero kojim su se princ Harry i Meghan Markle nakon vjenčanja odvezli na proslavu u Frogmore Cottage. Automobil je bio proglašen i najljepšim u svijetu, a Rimac je zaslužan za uređenje njegova motora.

Čitajte i: Mate Rimac skromno i u tajnosti u Splitu oženio dugogodišnju djevojku Katarinu, crkveno vjenčanje zakazano za srpanj

Čitajte i: Mate Rimac na korak do oltara: Na ovaj korak u vezi su čekali dugih petnaest godina!

On je nakon tog spektakularnog kraljevskog vjenčanja otkrio kako ipak princ Harry i Meghan nisu bili prvi koji su isprobali Jaguarov kabriolet, već se ovim kultnim automobilom prije njih provozala njegova "princeza Kate od Odžaka".

"Princeza Kate", velika je ljubiteljica životinja, baš kao i Mate, a donirala je i novac udruzi S-PAS te podmirila troškove operacije zvjerski pretučenog psa Liska. Inače, mlada je ekonomistica vlasnica ljubimca Nale, ženke japanske akite s kojom se i Mate nerijetko fotografira, a ponekad je vodi i u ured.

Krajem prošle godine Mate je podijelio i romantičnu fotografiju s tadašnjom zaručnicom uz iskreno priznanje kako smatra da je kvaliteta života u Dalmacija drukčija od one u Zagrebu i u Samoboru gdje su njegovi roditelji sagradili kuću.

- Nadam se da Splićani znaju koliko im je lijepo. Kad ljudi čuju da je firma u Hrvatskoj, često pitaju da li je u Dubrovniku ili Splitu (jer su, često, jedina mjesta koja poznaju). U Splitu već imamo ured s 30-ak inženjera - nadam se da će snažno rasti u idućim godinama - pohvalio se na svom Facebook profilu Mate, što je bila i svojevrsna najava lokacije njihova vjenčanja.

Napisao je i da mu je san jednog dana imati veću lokaciju u Dalmaciji (na otocima ili oko Splita) pa da timovi mogu, sa svojim obiteljima, na duži rok raditi iz ovakvog okruženja.

- Mislim da je kvaliteta života koju Dalmacija može pružati na sasvim drugoj razini od Zagreba. Zagreb i Samobor jako volim i super mi je živjeti i raditi u Zagrebu/Sv. Nedelji/Samoboru, ali su jeseni i zime jako sive i pomalo depresivne - napisao je Mate.

Osim velikog slavlja koje se čeka na ljeto, kao i potencijalnog preseljenja znatiželjnicima je sada sigurno sljedeće pitanje i - kad će nasljednik?

Linker
25. ožujak 2023 06:16