Glazbena dinastija

Lu Dedić oduševila pjesmom na tatinom albumu, Matija nam ispričao kako je do suradnje došlo

Na novom albumu ‘Ladies‘ naš slavni jazz pijanist okupio je 16 žena, među kojima su njegova slavna majka Gabi, ali i samozatajna kći.

Lu Dedić, kćer našeg najznačajnijeg jazz pijanista Matije Dedića, oduševila je izvedbom pjesme "Zadnji sati ljeta", koja je objavljena na Matijinom najnovijem albumu "Ladies". Album , kako mu i naziv kaže sastoji se od suradnji Matije i pjevačica, ta je formula očito dobitna jer je album već oduševio publiku, i zasjeo je na prvo mjesto najprodavanijih domaćih albuma

No pjesma koja je najviše oduševila, ona je koju je sa svojim tatom otpjevala Lu. Matija nam je otkrio kako je došlo do te suradnje.

Pogledajte video

"Pa od toliko gošći naravno da su tu i majka i kćer. U početku sam bio skeptik s obzirom na to da je ovo treći put da sam ju uspio nagovoriti zadnjih 7-8 godina. Odmah se odazvala i izabrala predivnu pjesmu s izvrsnog albuma Skretanje Kristijana Beluhana", rekao je Dedić za Gloria.hr. Pjesmu "Zadnji sati ljeta napisao je Kristijan Beluhan, a glazbu i aranžman Tvrtko Hrelec.

Čitajte i: Matija Dedić dobio prestižnu nagradu pa otkrio svoju veliku, skrivenu strast

Na albumu "Ladies" Matija je okupio čak šesnaest žena, među kojima su njegova majka Gabi Novak, kći Lu Dedić, gotovo sve članice grupe Divas, i brojne druge domaće umjetnice.

image

Ovog ljeta u Šibeniku na koncertu posvećenom Arsenu, zapjevale su Lu Dedić i Gabi Novak.

NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Glazbena obitelj

"Sve kolegice koje su na albumu su zaista stare suradnice i posjedujemo zajedničke afinitete prema glazbi i poznajemo se u dušu. Vrlo lako u par dana izabrali smo stvar koju do sada nismo snimili. Na albumu je naravno moglo biti i još njih ali ponavljam, izabrane s moje strane su zaista one s kojima sam proveo jako puno vremena u životu. Plus neke nove koje mi godinama skreću pažnju", objasnio je Matija kako je birao suradnice.

Čitajte i: Samozatajna unuka Arsena Dedića je odrasla: S tatom Matijom pratila koncert posvećen svom velikom, neprežaljenom djedu

Odrastajući u poznatoj glazbenoj obitelji Dedić-Novak, ni Lu nije mogla ostati netaknuta glazbom koja ovu obitelj prati cijeli život, a Matija nam je otkrio tko mu je veći kritičar - majka ili kći.

image

Album 'Ladies'

ANA NIKOLIC BACA

"I majka i kćer podjednake su kritičarke, ali nasreću vrlo rijetko", kazao je i dodao kada bismo ih mogli vidjeti na pozornici zajedno. "Jednoga dana kad se zvijezde poklope i kada bude adekvatna prigoda vjerujem da ćemo zajedno na scenu", kazao je.

A Matiju se u ovom periodu može najviše vidjeti na koncertima solo klavira, kaže ima dosta nastupa po regiji jer su kod njih mjere nešto fleksibilnije.

Linker
30. ožujak 2024 06:21