Profimedia, AKM-GSI
BIVŠA DJEČJA ZVIJEZDA

Macaulay Culkin o najtežem životnom razdoblju: 'S ocem ne razgovaram 25 godina'

Proslavio se još kao dijete ulogom u filmu 'Sam u kući', ali sav novac koji je tada zaradio nije mu mnogo značio jer je to bilo vrijeme u kojem je prolazio kroz jedno od svojih najtežih razdoblja.

Američki glumac Macaulay Culkin prolazio je kroz bolje i lošije faze u svojem životu - od omiljene dječje zvijezde preko teške borbe s ovisnošću pa sve do ponovnog povratka u kojem mu je mnogo pomogla i djevojka Brenda Song od koje se ne odvaja. Iako su mnogi mislili kako je njegova turbulentna prošlost prvenstveno posljedica preranog stjecanja slave, 37-godišnjak je otkrio što se sve događalo u njegova četiri zida, u vrijeme kada je imao samo deset godina. Njegov otac Kit, kojeg su devedesetih svi znali jer se od svojeg sina nije odvajao i pratio ga je na svako snimanje, nije mu bio velika podrška. Zapravo, upravo suprotno, Macaulay je bio žrtva očeve ljubomore zbog čega ga je fizički i psihički zlostavljao.

Paris, France - 11 December 1990, American actor Macaulay Culkin in his hotel room in Paris with his mother, Patricia, right, and his father, Kit, left.,    (Photo by Francis Apesteguy/Getty Images)
Getty Images
Glumac s roditeljima u Parizu 1990. godine

Bivša dječja zvijezda gostovao je u podcastu Marca Marona gdje je iskreno progovorio o svojem odnosu s ocem i priznao da je stalno bio u strahu od njega.

- Često mi je govorio da će me udariti, ako ne budem uspješan i dobar. Mogao bih vam pokazati ožiljke da želim. Sve što je on pokušao učiniti u životu ja sam postigao kada sam imao samo deset godina - otkrio je glumac i dodao kako s ocem, za kojeg kaže da je neupitno loša osoba, nije progovorio ni riječi već 25 godina. Njegov otac je također pokušao ostvariti glumačku karijeru, ali mu nije uspjelo, dok je Macaulay ostvario uspjeh s filmovima "Sam u kući", a kasnije nastavio graditi karijeru s ulogama u filmovima "The Good Son", "Uncle Buck" i "My Girl". Macaulay je priznao da mu je jedan od najboljih događaja u životu bila rastava njegovih roditelja 1994. godine jer je napokon mogao "izaći iz glumačkog svijeta" i prestati nositi ulogu "hranitelja obitelji".

- Jednostavno sam odlučio da mi je dosta svega i poručio im da se nadam da imaju dovoljno novca jer od mene više ništa neće dobiti - objasnio je glumac svoj iznenadni odlazak iz svijeta glume te iste godine, nakon što je snimio film "Richie Rich".

Linker
24. travanj 2024 23:49