TOMISLAV KRISTO/CROPIX
Iskusna skijašica

Marijana Batinić među prvima je pohitala na Sljeme: ‘Izletić se isplatio, ali žičara...‘

Televizijska voditeljica iz Splita, redovito se zimi zaputi na neko od skijališta u Europi, a često ode i na Sljeme, gdje je ovog puta isprobala novu žičaru te s pratiteljima podijelila dojmove.

Televizijska voditeljica iz Splita, redovito se zimi zaputi na neko od skijališta u Europi, a često ode i na Sljeme, gdje je ovog puta isprobala novu žičaru te s pratiteljima podijelila dojmove.

Splićanka sa zagrebačkom adresom i bogatim iskustvom na snježnim padinama Marijana Batinić posjetila je i zagrebačko skijalište na Medvednici, a tom je prilikom testirala i novootvorenu sljemensku žičaru. "Fjaka na modrom nebu iznad Zagreba. Izletić se isplatio", započela je televizijska voditeljica dulju objavu koju je ilustrirala idiličnom fotografijom sebe kako upije sunčeve zrake u blizini žičare.

"Pogled je predivan, za snježnih dana ili u proljeće će biti još ljepši... Žičara je svjetska, udobna, vožnja je ugodna, doduše, u usporedbi s drugima ovog tipa - jako spora. Kažu da može puno brže voziti, ali onda je i buka puno veća", otkrila je prve dojmove vožnje u modernoj gondoli.

No iskusna skijašica koja je i ove zime posjetila susjedne zemlje - Sloveniju i Austriju - kako bi uživala u snijegu i tom zimskom sportu - uočila je vrlo specifične nelogičnosti na žičari, čija je izgradnja bila među najskupljima u Europi.

Vožnja za odrasle ljude u jednom smjeru košta 30 kuna, a povratna karta je 50, kako stoji na službenom cjeniku žičare Sljeme, djeca do 15 godina i osobe s invaliditetom imaju pravo na besplatno korištenje, mladi do 24 te stariji od 65 za vožnju će morati izdvojiti 30 kuna odnosno 20 ako je koriste samo u jednom smjeru.

Čitajte i: Marijana Batinić odlučila se za hrabru promjenu na kosi: ‘Išli smo u malo svjetlije, na jednu promjenicu‘

Iskusno skijaško oko

"Ima i nekoliko nelogičnosti s obzirom na to koliko je skupa i kako moderno izgleda - od učitavanja karte koju moraš izvaditi iz džepa, a pritom nosiš skije, opremu i sl. Dok sve to odložiš, istekne vrijeme za ulazak, pa redar propušta sa strane, nemaš gdje odložiti skije. Ulaz je na drugu stranu od vanjskog parkinga, što ekipi s pancericama na nogama nije baš ugodno, nema ni oznaka gdje je ulaz pa kružiš sa skijaškom opremom okolo... S obzirom koliko je grandiozan kompleks mogao je biti bolje iskorišten prostor, nema ski-depo, nikakve ormariće pod ključem, ogromni su WC-i, a malo ih je (u taj prostor ih je moglo stati više)", opisala je Marijana Batinić.

Zatim se našalila da se darovanom konju ne gleda u zube. "Sve u svemu, ako zaboravimo da smo je mi platili, a da su ti silni novci mogli biti puuuno bolje utrošeni, užitak je provozati se na modrom nebu iznad Zagreba", zaključila je televizijska voditeljica.

Linker
27. travanj 2024 00:28