neviđen talent

Martina Tomčić u suzama je pritisnula zlatni gumb: Duboko ju je dirnula mlada Drnišanka s teškom životnom pričom

Gromoglasni pljesak odjeknuo je studiom Supertalenta kada je 18-godišnja Anatacha Filimone otpjevala emotivnu pjesmu ‘I‘ll Never Love Again‘, a na licima mnogih, pa i žirija, tekle su suze. Ova talentirana djevojka sama se borila da ostvari svoj san jer, kako je rekla, nema potporu onih koji bi prvi trebali biti uz nju.

Druga audicijska epizoda osme sezone Supertalenta bila je vrlo emotivna, a sve zbog mlade Drnišanke Anatache Filimone (18) koja je izvela pjesmu "I'll Never Love Again" iz filma 'Zvijezda je rođena' i do duše dirnula žiri i publiku. Posebno ganuta bila je Martina Tomčić koja nije mogla suspregnuti suze.

"Meni je teško govoriti, ja još ne znam što si ti napravila meni. Imaš talent koji nije nužno vezan za pjevanje, a to je da svojim glasom prenosiš nekakvu vrstu boli do razine da se ja ne mogu sabrati i nešto suvislo reći. Postoje glasovi i ljudi koji liječe, tvoj glas liječi ljudske duše. Nisam čula što su kolege rekle... Ako si ikad posumnjala u sebe, molim te, nastavi se baviti ovim", poručila joj je Martina i sa zadovoljstvom pritisnula zlatni gumb.

Ni Maja Šuput ju nije štedjela pohvalama: "Tako lijepo vodiš taj svoj vokal, fenomenalno", rekla je Maja te ju upitala što njezina obitelj misli o ovome.

No, Anatacha je rekla da joj obitelj baš i nije neka podrška. "Trebala sam ići i prošle godine i prije dvije godine i nije mi mama nikad dala da dođem", rekla je talentirana Drnišanka koja se na pozornici i rasplakala, no to su bile suze radosnice.

Čitajte i: Šok, suze, muk i drama: Maja Šuput slomila se pred kamerama, ne vjerujući svojim očima

Teška životna priča

Ipak, njezin život i put do Supertalenta nije bio lagan jer nema dobar odnos s roditeljima te je dugo trpjela vršnjačko zlostavljanje.

"Ja sam umorna što sve moram sama. Moj život u Drnišu nije bio dobar niti kroz djetinjstvo niti sada. Imala sam mnogo loših trenutaka, bila sam maltretirana u osnovnoj i srednjoj školi zato što sam druge boje kože i imam drugačiju kosu. Jedino smo moja sestra i ja mulatkinje u mom gradu i mislim da taj grad nije za mene", kazala je Anatacha.

Trenutno živi u Kaštel Štafiliću u učeničkom domu srednje škole 'Braća Radić' s mlađom sestrom, a za praznike je doma u Drnišu s mamom i sestrom.

image
Anatacha Filimone
SCREENSHOT YOUTUBE

"Najteži period u mom životu je bio kad sam s 15 godina saznala da bih trebala ići u dom za nezbrinutu djecu sa svojom sestrom zato što nismo imali osnovne uvjete za život i moje financijsko stanje nije bilo dobro. Jako mi je žao što nemam dobar odnos s roditeljima, kad vidim drugu djecu kako se slažu sa svojima, bude mi žao, ne mislim da se naš odnos može popraviti, ne znam uopće kako bih na to odgovorila. Moja poruka drugim roditeljima je - čuvajte svoju djecu, čuvajte ih, nemojte ih tući jer vam se dijete neće povjeriti u svakom trenutku", poručila je Anatacha koja se u slobodno vrijeme bavi pjevanjem i snimanjem videa za TikTok.

Čitajte i: VIDEO Frano Ridjan je na novoj misiji: 'Do polufinala Supertalenta skidam kilograme'

Anatachin otac je pastir Philimon Zandamela iz Mozambika, poznat i kao Crni pastir sa Svilaje, koji je javnosti poznao poznat nakon što ga je 2006. Jutarnji list pronašao na planini. U Hrvatsku je došao kao pirotehničar izraelske tvrtke Mavarin i u Drnišu je pronašao svoju suprugu s kojom ima dvije djevojčice - Anatachi i njezinu sestru. U međuvremenu su se rastali.

image
Philimone Zandamel
ŽEJLJKO HULJEV/CROPIX

Popularnost je stekao nastupima u nizu televizijskih emisija družeći se s Knjazom, Blankom Vlašić i Sanjom Doležal, no ubrzo je bio uvučen u niz incidenata te postao potpuno izgubljen. Prije 15 godina se pijan u jednom od drniških kafića na dva mjesta probio nožem u trbuh, a 2008. je teško ugrozio vlastiti život, popivši sumpornu kiselinu iz akumulatora. Dvije godine kasnije, pobjegao je s Internog odjela Opće bolnice u Šibeniku s dijagnozom uznapredovale i zarazne tuberkuloze pluća, no uhvaćen je na graničnom prijelazu Macelj.

O Philimonu se posljednjih godina ne zna puno, osim da se 2010. ilegalno zaputio u Češku jednoj djevojci s kojom se neko vrijeme družio te da od 2012. ponovno živi u Drnišu u kući strica bivše supruge.

Linker
18. studeni 2023 21:13