svaka čast!

Matija Vuica ima fantastičan stav: ‘Šezdesete su nove tridesete, ako treba sama ću ih slaviti‘

Iako je iza nje zahtjevna godina, a i nikome od nas ne smiješi se povratak u normalu tako skoro, svestrana umjetnica Matija Vuica odlučila je da neće čekati ‘bolje dane‘ i proglasila sama sebi razlog za slavlje.

Dizajnerica i glazbenica Matija Vuica pokazala je važnost pozitivnog duha i razmišljanja. Jedna je od rijetkih ljudi koji ne dopuštaju da je definiraju godine, konvencije ili da joj raspoloženje kvari teška situacija uzrokovana svjetskom pandemijom koronavirusa. Posljednji ‘nalet‘ dobrog raspoloženja podijelila je s pratiteljima na Instagramu.

"Uf baš se dobro osjećam u ovim ranim šezdesetima, proglašavam ih novim tridesetima. Jest da mi ova pandemičetina ide na živce, ko‘ i svakome, ali više zato što nemam s kime podijeliti veselje jer je većina u pandemičnoj depresiji. Ali Bože moj, mogu ja i sama slaviti svoje nove tridesete. Ja neću čekati da sve prođe, jer tek smo u repu drugog vala (kažu). Pa treći, četvrti, prođe mi život. Nego punim - zdravim plućima naprijed, veselje, rad, red i disciplina duha. Odoh malo pozirati. A vama želim isto što i sebi ... ‘di ćeš bolje", napisala je

Pozirala je u eklektičnoj i šarenoj kreaciji, koju je začinila crnom kožnom jaknom i čizmama sa zakovicama. Nasmijana dizajnerica odlično je isfurala punk-choker ogrlicu sa šiljcima i sunčane naočale te još jednom dokazala da ona savršeno spaja nespojivo.

Čitajte i: Tri gracije dale modnu lekciju: Matija Vuica zabilježila poseban trenutak zagrebačke ‘pandemijske‘ špice

Čitajte i: Samo ona može isfurati ovako nešto! U ‘pomaknuti‘ stajling Matije Vuice jednostavno se moralo gledati

Matija će u srpnju proslaviti 63. rođendan, no kako je i sama rekla, na njoj se te godine čine tek slovo na papiru. Jer, njezin stav je pun životnog elana, sreće i pozitive duha.

Plesom i pjesmom protiv izazova

Protekla godina bila je izazovna svima pa tako i modnoj dizajnerici. Iako ona ni u jednom trenutku nije izražavala zabrinutost ili strah, poznato je da je njen atelje u centru Zagreba, stradao još u prvom potresu 22. ožujka 2020.

Kako Matija nije mogla pustiti da prostor u centru Zagreba u kojem radi i prima klijentice bude nesiguran za boravak posvetila se renovaciji. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova, Matija je u rujnu prošle godine ponosno predstavila novouređeni atelje i plesom poručila da je vrlo sretna što je sanacija konačno gotova.

Čitajte i: Po prvi put u životu Matija Vuica zatvorila butik: ‘Čini se da ću iz korona krize izići s 53 kile‘

Čitajte i: Matija Vuica pleše od sreće! Njezin atelje dobio je novo ruho, a tuga zbog potresa sad je prošlost

"Sretna. Nakon više od dva mjeseca sanacije, uređivanja, preslagivanja, moj stari atelier sjaji u novom ruhu. Sva ona tuga koju je potres donio, i šivanje u nemogućim uvjetima... sve je pospremljeno u neku duboku ladicu sjećanja, jer je nova energija iz toga izašla. Ostao je tek jedan zid na kojem je ispisana povijest ove divne stare zgrade... i zato plešem... plešem i plešem", napisala je Matija ispod videa.

Pogledajte video

Kako je u ožujku prošle godine na početku pandemije morala zatvoriti butik, to joj je jako teško palo. "Meni je to stvarno problem, jer ne mogu zamisliti dan da ne idem na posao ili prošetam po gradu, no ovo su ozbiljna vremena i moramo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima", poručila je tada Matija.

Višak vremena dizajnerica i njen životni partner Jurica Popović iskoristili su da napišu i snime novu pjesmu - "Nama dobra vremena dolaze". Tako nakon stanke od šest godina ljubavno-glazbeni duo Vuica - Popović svim ljudima poklonio jednu optimističnu pjesmu.

Linker
19. travanj 2024 08:41