Mladi duo dobro se snašao na snimanju koje im je proteklo u zabavi i veselju.
 Vedran Peteh / CROPIX
moderna bajka mlade glazbenice

Mia Negovetić kao moderna Ana Katarina Frankopan u romantičnom novom spotu

U sklopu kulturno-turističke rute ‘Putovima Frankopana’ čiji je cilj obnova, zaštita i održivo korištenje baštine poznate hrvatske plemenitaške obitelji, mlada pjevačica Mia Negovetić snimila je pjesmu i bajkovit videospot.

Napušteni dvorac iz 16. stoljeća u mjestu Severin na Kupi, negdašnji dom obitelji Zrinski i Frankopan, ovih je dana nakratko oživio svoju slavnu prošlost.

Vedran Peteh/Cropix /

Ondje je, naime, snimljen dio promotivnog videospota za himnu Primorsko-goranske županije ‘Zavičaju, tebi’, u sklopu kulturno-turističke rute ‘Putovima Frankopana’ čiji je cilj obnova, zaštita i održivo korištenje baštine poznate hrvatske plemenitaške obitelji.

Kao moderna Ana Katarina Frankopan i Petar Zrinski

Modernu Anu Katarinu Frankopan i njezina odabranika Petra Zrinskog utjelovilo je dvoje Riječana: pjevačica Mia Negovetić (17), koja izvodi himnu u aranžmanu Elvisa Stanića, te student glume Petar Baljak (26). Upoznali su se tek na snimanju, a iako ne znaju jahati, scene na konjima Kiki i Sivom Sokolu odradili su besprijekorno.

Vedran Peteh / CROPIX
Mia Negovetić u spotu je utjelovila Anu Katarinu Frankopan, dok je njezinog odabranika Petra Zrinskog utjelovio student glume Petar Baljak.

Kostimi poznatog hrvatskog dizajnera spajaju prošlost i suvremenost

- Snimanje je bilo jako zanimljivo. Puno smo radili, ali uz odličnu ekipu umor i pritisak nisam osjećala. Bilo me je malo strah da ću pasti s konja, jer jahala sam davno u djetinjstvu, no Kika je bila mirna pa je sve super prošlo - rekla nam je Mia, odjevena u kostime poznatog hrvatskog dizajnera Jurja Zigmana, koji su spoj prošlosti i suvremenosti.

Vedran Peteh/Cropix /

Njegovu je kreaciju imala i na snimanju scene vjenčanja na otočiću Košljunu, a zanimljivo je da je bila ukrašena riječima iz pisma kojeg je Petar poslao Katarini prije smaknuća.

Vedran Peteh/Cropix /

- Njihova ljubavna priča me oduševila pa sam istražujući lik i djelo Katarine Zrinske otkrila da je bila vješta diplomatkinja te inteligentna, neovisna i hrabra žena. Iznenadila sam se podatkom da se udala sa samo 16 godina, što znači da je bila mlađa od mene - govori Mia Negovetić koja još nije pronašla svog ‘princa na bijelom konju’ pa će se posvetiti radu na novom albumu.

Vedran Peteh/Cropix
Mia s reporterom magazina Gloria, Damirom Leljakom

Njezina partnera u spotu, pak, očekuju obaveze na studiju glume gdje je treća godina, a zanimljivo je da mu je majka nacionalna prvakinja riječkog HNK Olivera Baljak.

- Nas dvoje dosta pričamo o poslu, a mamini savjeti i smjernice koje se stječu uz iskustvo i puno rada mnogo mi znače. Bolju majku od nje nisam mogao poželjeti. Volim kazalište, no moram priznati da mi je filmska umjetnost draža - kaže Petar koji će jednog dan možda snimiti film i s Artemom Dushkinom, redateljem videospota za pjesmu ‘Zavičaju, tebi’.

Dushkin je Rus koji već sedam godina živi u Hrvatskoj, u Moskvi je diplomirao produkciju i glumu, a režirao je više od 60 videospotova, reklama i dokumentaraca.

Ovom je projektu pristupio s posebnom strašću: dobro je proučio hrvatsku povijest, izvukao najzanimljivije trenutke iz života Katarine i Petra te činu spajanja klanova Zrinskih i Frankopana dao bajkovit štih.

Vedran Peteh / CROPIX
Mladi duo dobro se snašao na snimanju koje im je proteklo u zabavi i veselju.

Čitajte i:

Mia Negovetić progovorila o nedavnom porazu: 'Bilo je kako je moralo biti, ne žalim'

Mia Negovetić: 'Sad mi najviše fale subotnje kasne večeri'

Mia Negovetić može otpjevati doslovce sve, čak i narodnjake (imamo i video dokaz)

Linker
22. travanj 2024 08:58