Michelle je bila vrlo empatična prva dama...
 Getty Images for ESSENCE
nikad iskrenija

Michelle Obama progovorila o tome kako se osjeća: 'Nekad mi se teško probuditi i gledati vijesti'

Bivša prva dama Amerike, baš kao i svi ostali u karanteni vrijeme provodi kod kuće, a u razgovoru za Spotify je priznala da joj u zadnje vrijeme nije najbolje.

"U kratkom vremenu morali smo se nositi s puno promjena kako u osobnim životima tako i u našim zajednicama. Nakon šoka uslijedili su novi udarci. Ubojstvo Georgea Floyda, Breonne Taylor i Ahmauda Arberyja. A sve se to događalo usporedno s neizvjesnom pandemijom koronavirusa. Uza sve to moramo se suočiti s time da imamo puno više slobodnog vremena nego na što smo naviknuli", rekla je Michelle Obama kojoj je 2020., kao i većini ljudi, velik zalogaj. U razgovoru za podcast s nagrađivanom novinarkom Michele Norris bila je potpuno otvorena o temi kako se nosi s ovim teškim i neizvjesnim vremenima.

U razgovoru je priznala da se ne osjeća dobro, a svoje stanje je definirala kao blagu depresiju.

Emisija s nikad iskrenijom Michelle Obamom može se slušati na Spotifyu, a bilo joj je važno da progovori o vlastitom mentalnom zdravlju. Bivša prva dama priznala je da je često u 'bluesu' ne samo zbog karantene nego zbog prosvjeda i politike koja ne radi ništa.

Najteže joj je, dodaje, probuditi se u svijetu gdje se ništa ne mijenja na bolje, a političari ne rade ništa da to promijene. "Probuditi se i gledati vijesti je jako teško." rekla je Michelle kojoj je ovo novi osjećaj jer se tako nije osjećala nikad u životu.

Dodala je i kako se nosi s teškim trenucima, a to je da je u stalnom kontaktu s obitelji i prijateljima.

Nedavno je napisala emotivnu objavu kojom je čestitala rođendan svom suprugu Baracku. "Sretan rođendan omiljenoj osobi. Za dobre dane i nove avanture"...

Nastoji biti zadovoljna i brinuti o svom tijelu

U razgovoru s Oprah svojedobno je naglasila da trebamo raditi na sebi da bismo se naučili prihvaćati kakvi jesmo te da je ona učila s vremenom. "Nastojim ne osuđivati svoje tijelo. važno je i poznavati svoje tijelo, jer s 56 godina doista s njim više ne mogu raditi ono što sam radila s 36. To više nije isto tijelo. Mi živimo, proživljavamo štošta. Nismo strojevi. Pa ipak ostajemo bez goriva. Trebamo ga natočiti. Trebamo toplinu i svjetlost. Trebamo brinuti o sebi jer ako to ne činimo, s godinama nam se to obija o glavu. Što se mene tiče, uvijek pokušavam razumjeti kakav balans u danom trenutku moje tijelo treba, ovo tijelo koje mi je podario Bog. Nastojim brinuti o svom tijelu jer želim da me dobro služi kako starim", zaključila je.

WASHINGTON, DC - OCTOBER 27:  U.S. President Barack Obama walks with his wife Michelle Obama (R) and two daughters Malia Obama (L) and Sasha Obama (2R) through Lafayette Park to St John's Church to attend service October 27, 2013 in Washington, DC. Obama is scheduled to travel to Boston this week.  (Photo by Shawn Thew-Pool/Getty Images)
Getty Images
Obitelj Obama još uvijek imaju utjecaja...

Čitajte i:

Od prve dame do gurua za odnose: Michelle kreće u novu avanturu neobičnu za političarevu ženu

Michelle Obama progovorila o posebnom odnosu s 'čovjekom iz sjene': 'Uz mene je bio više od desetljeća'

Sedam savjeta nekadašnje prve dame: Michelle Obama i supruga pokušava 'zaraziti' pozitivom

Linker
23. travanj 2024 23:39