dvostruko slavlje

Mirna Zidarić pomalo neobično proslavila 51. rođendan: ‘Kažu nije vrijeme za slavlje, ali griješe...‘

Iako je prošle godine odbijala proslaviti jubilarni pedeseti, HTV-ova sportska novinarka ove je godine ipak naučila biti zahvalna na baš svakom danu i zato je odlučila slaviti uz svoj mali krug velikih ljudi na otvorenom u samom srcu Zagreba.

"Njegovu svetost - život valja slaviti svakoga dana. Tu smo, živi smo, zdravi smo, okruženi ljudima koje volimo i što nam više treba... Kada se sjetim koliko sam infantilne dvojbe imala lani oko jubilarnog rođendana i odbijala slaviti - jer kao ovi s prvim brojem 5 su već jednom nogom znate gdje... što se tu uopće ima slaviti...ali 2020. nas je naučila cijeniti mnoge stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo, ali i podsjetila koliko je svaki dan vrijedan življenja i borbe za tren ljubavi koji se pretvara u vječnost", napisala je Mirna Zidarić na društvenim mrežama uz fotografije na kojima puše svijećice na torti u svom domu uz supruga, arhitekta Zorana Zidarića te sinove Bornu i Marina, a potom je prijatelje okupila na otvorenom nedaleko od središta Zagreba.

Dodala je kako bi voljela nekoga tko ima rođendan ovih dana u području pogođenom potresom razveseliti poklonom: "Ako na područjima stradalih potresom imate nekog dragog koji ima rođendan ovih dana znajte - iako stvaraju privid da su snažni, nesavladivi, mnogi se povlače u sebe, zagrlite ih, privijte uz sebe, jer i tvrdoglavi Jarci žude za toplinom, a meni šapnite u inbox adresu i broj godina pa da im malenim poklonima uljepšamo njihov dan".

Dugogodišnja HTV-ova sportska novinarka i urednica nedavno se osvrnula na nametnute ideale ljepote, razne estetske tretmane te zaključila kako je za nju prirodno i dalje na prvome mjestu te da je po putu najvažnije ne izgubiti svoje ja.

"Kad imaš 50... Najlakše se skinut’ gol i svi će pričati o tebi, ali ne i o onome čime se baviš, iako to možda čak i dobro radiš... ali to je već toliko boring, pune su automehaničarske radionice takvih, k tome i još mnogo mlađih pa ajmo dalje...Malo je skuplje i bolnije upucati filere, botoxe i pribjeći magičnim čudima estetske kirurgije i opet će svi pričati o tebi, ne zato jer si predivna i možebitno dobro radiš svoj posao, već jer od skamenjenog čela pa prema dolje baš svaki kompleks biva vidljiv iako ti je doktor kazao da će splasnuti, no kad splasne opet si kod njega jer nema nazad draga....a još ako si glumica s A liste pisat će se kolumne, užarit će se tipkovnice, bogobojazna sljedba obračunavat će se s kritičarima epohalnim argumentima - pa i vi ste prije 30 godina izgledali drugačije. No shit Sherlock! Najteže je ipak reći NE, a ako si već afirmirana zapravo je to najvažnije i ima smisla, ako ne zbog tebe, već zbog onih koje dolaze, da ne robuju, već da budu svoje, posebne, jedinstvene", napisao je Mirna i nastavila.

"Ponekad nije lako biti sretan u svojoj koži, ali je još jezivije biti zarobljen u tijelu ‘lutke iz Name na Kvatriću’ koja od 91-e ima isti facijalni izraz, samo joj vlasulje i ‘bajkovite’ kapute mijenjaju, a malene djevojčice čeznutljivim pogledom u izlog maštaju o sreći koja se krije iza privida ljepote... Više bi te cijenila da si pokazala snagu uma, promišljanja i propitivanja, te ostala divna kakvom si osvojila svijet, a sada si tek jedna nesigurna i kompleksa prepuna žena u strahu od starosti, a mogla si biti iskonska diva...."

"Diva si ako ne izgubiš sebe, imaš hrabrosti ne pristati na financijski unosan posao, pa makar to bio i potencijalni Oscar (u bilo kojem sektoru) jer smatraš da nije u skladu s tvojim ja... E pa call me crazy, ali ja sam u svom malom mikrokozmosu diva...odbila sam nešto vrlo unosno i izazovno, ali sam ostala vjerna sebi, čak i onoj od prije 30 godina.... iako izgledam tek nijansu drugačije..."

image
Mirna i Zoran u braku su 27 godina i imaju dvojicu sinova, Marina i Bornu
ANA MIHALIĆ

Siječanj je inače mjesec slavlja u obitelji Zidarić. Ljubavna priča Mirne i Zorana Zidariča počela je u Crikvenici 1992. godine, gdje su pratili finale košarke na Olimpijskim igrama. Nekoliko dana kasnije počeli su ljubavnu vezu, a vjenčali su se 23.siječnja 1994. godine kada je Mirna diplomirala na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Tako da će za koji dan ponovno biti razloga za slavlje - 27.godišnjice braka.

Linker
19. travanj 2024 19:06