Posjeduje pravo carsto

Moćna, bogata i skromna: Ima milijune, ali je i dalje vjerna pristupačnim brendovima koje vole Hrvatice

Kći osnivača Inditexa, odigrala je ključnu ulogu u razvoju modnih kolekcija i izgradnji imidža brenda. Iako je danas jedna od najmoćnijih žena u Europi i može si priuštiti najskuplje komade, obožava nositi komade svog brenda.

Poduzetnica Marta Ortega Pérez kći je Amancija Ortege i ujedno jedna od najmoćnijih žena u svijetu konfekcije. Ortega je zamijenila Pabla Islu, koji je bio predsjednik i izvršni direktor Inditexa od 2011., a u travnju 2022. Marta postaje predsjednicom tvrtke.

Inače u sastavu Inditexa se nalaze najpopularniji high street brendovi poput Zare, Pull&Beara i Massima Duttija, a žene ih naprosto obožavaju.

Najmlađa kći Amancia je, poput svog oca, koji je uvijek radije radio rame uz rame s ostatkom svog tima, veliki radoholičar.

Njezini bliski suradnici tvrde da je nova predsjednica Inditexa dostupnija javnosti, za razliku od oca koji je vrlo zatvoren.

Javnost je prvi put primijetila koliko je drugačija od oca kad je dala intervju za Wall Street Journal u kolovozu, inače prvi intervju koji je Marta ikada dala. To je bilo u oštroj suprotnosti sa šutnjom njezina oca, koji nikad nije sjedio s novinarima i rijetko ga se može vidjeti u javnosti.

U intervjuu se prisjetila i svojih skromnih početaka kad je radila u trgovini Zara na King’s Roadu u Londonu: “Prvog sam tjedna mislila da neću preživjeti”, rekla je pa dodala: “Ali onda postaneš pomalo ovisan o trgovini.”

image

Marta Ortega imenovna je predsjednicom Inditexa u travnju 2022.

M. DYLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kaže da su njezine kolege ubrzo shvatili tko je ona kad su vidjeli Rolex koji nosi.

Izvori bliski Ortegi kažu da je radila “svašta pomalo” u modnoj grupaciji koju je izgradio njezin otac. Posljednjih godina fokusirala se na nadgledanje dizajna ženske mode, gdje radi s voditeljicom kolekcije Beatriz Padín te na razvoju imidža brenda.

Osim zbog pristupačnosti, kažu da je Marta drugačija od svog oca jer zna više o modi i društvenim mrežama. A da je postala i vrlo utjecajna, najbolje pokazuje činjenica da, kad se pojavi u jednostavnoj majici u časopisu, sutradan je ta ista majica rasprodana.

Također je zaslužna za izdizanje Zare iznad konkurencije i otvaranje trgovine u ulicama u kojima se pretežno nalaze dizajnerski butici.

Međutim, ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je da ženu, koja je jedna od najmoćnijih u Europi i posjeduje milijune, rijetko viđamo u skupocjenim komadima. Ostala je u potpunosti vjerna Inditexu i njegovim brendovima, u čijem se sastavu nalaze neki od već spomenutih high street brendova. Izdvajamo nekoliko njezinih outfita koji vas mogu inspirirati za novi look!

image

Marta Ortega na reviji Valentina

PIOVANOTTO MARCO/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Ortega je nedavnu reviju Valentina za najnoviju kolekciju Haute Couture jesen/zima 2022./23. pratila u klasičnoj crnoj haljinici. Teško da ćete pogriješiti s ovim izborom, a haljinice ove midi dužine možete pronaći na policama Zare.

image

Marta Ortega ulicama Cannesa

NEWSPRESS/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Jedan od omiljenih materijala ove poduzetnice je lan, ali i pamuk. Bijele lanene haljine kombinira na natikače i vrlo decentan nakit, a slične modele možete pronaći na policama Zare i Pull&Beara.

Sa suprugom Carlosom Torrettom i trogodišnjom kćerkicom Matildom na konjičkom natjecanju pojavila se u lanenom izdanju koje je kombinirala sa slamnatim šeširom.

image

Marta Ortega Perez i Carlos Torretta i kćerkica Matilda Torretta Ortega

OLIVIER HUITEL/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA OLIVIER HUITEL/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

Na ulicama Madrida, Ortega se prošetala u jednostavnim maslinastim hlačama te bež lanenoj košulji. Ovakav outfit možete kombinirati i s jednostavnim kožnim torbama, sandalama ili natikačama u zemljanim tonovima.

image

Marta Ortega na Dior reviji

LEANDRO WASSAUL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Lepršava haljina sa Zarinim potpisom bila je Ortegin izbor na reviji modne kuće Dior na kojoj je prisustvovala u društvu supruga Carlosa. Outfit je upotpunila jednostavnim bijelim sandalama koje potpisuje Massimo Dutti.

Bijele haljine Ortega jednostavno obožava pa ni ovaj duži model s pufastim rukavima nije bio iznimka, a odlično ga je kombinirala sa crnim oversize sunčanim naočalama.

image

Marta Ortega u bijelom izdanju

ATILANO GARCIA/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Imenovana nova šefica Zare: I službeno je postala najmoćnija žena u svijetu konfekcije

Linker
25. travanj 2024 16:44