Matea Smolčić Senčar
TJEDAN DANA RANIJE

Najljepše iznenađenje: Alen Islamović slavi, stigao drugi unuk

Roker Alen Islamović slavi jer je danas dobio drugog unuka: njegova mlađa kći Lana rodila je sinčića Davida i to šest dana prije termina.

Samo par dana prije no što će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama, gdje će s Enelom Palavrom izvesti pjesmu "Nije mi dobro", Alena Islamovića dočekalo je veliko iznenađenje: šest dana prije termina stigao mu je drugi unuk. Njegova mlađa kći Lara (25), diplomantica studija za upravljanje ljudskim potencijalima i i njezin partner Pavo Jakešević, diplomant eko inženjerstva, jučer, 6. lipnja u 16:30, su postali prvi put roditelji, a svojem su sinčiću, koji je rođen s 4020 grama i 51 centimetar, odabrali ime David.

- Kako smo Marjana i ja iz velikih obitelji, jedva smo dočekali da se i naša počne širiti. Maleni David stigao je tjedan dana prije nego smo ga očekivali i dva dana prije mog velikog nastupa na CMC festivalu u Vodicama. Drago mi je što sam s cijelom obitelji bio u Zagrebu u bolnici kad je Lara rodila i što smo svi zajedno dočekali još jednu prinovu. Presretan sam što sam postao dvostruki djed i nadam se da će i David zavoljeti glazbu baš kao i njegov bratić Din - kazao nam je roker dok se spremao na put u Vodice.

22.05.2019. zagreb
alen islamovic s obitelji_unuk Din_kci Lara (mladja)
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar

Rođenje drugog unuka samo je početak slavlja koja će se zaredati u obitelji Islamović ovog mjeseca. Naime, Lara će 9. lipnja slaviti 26. rođendan, a 25. lipnja će se par vjenčati kod matičara. I dok se Alen nadao kako će upravo Lara nastaviti njegovim glazbenim koracima, jer odlično pjeva i svira sintesajzer, od glazbenih nasljednika trenutačno ima samo svojeg prvog unuka Dinu, sina starije kćeri Une Islamović Cero (32). On bez greške pjeva njegove hitove "Motori", koji je snimio kao pjevač Divljih jagoda, te "Napile se ulice" i "A i ti me iznevjeri" iz faze s Bijelim dugmetom.

22.05.2019. zagreb
alen islamovic s obitelji_Alen i supruga Marjana i unuk Din
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar
Alen sa suprugom Marjanom i unukom Dinom

- Zna gotovo sve moje pjesme, ali ove tri su mu najdraže. “Motore” je skinuo prije nego što je napunio dvije godine, a kako tada još nije mogao reći “r”, pjevao je “motoji, motoji” - otkriva Alen Islamović. Din često gleda i snimke Alenovih koncerata, a prije godinu i pol zaljubio se u bubanj. - Vidio je da netko iza Gorana Bregovića i mene svira bubanj, ali nije znao to izgovoriti pa me pitao kad ću mu kupiti “bubana”. Nikako da skužim što je to, sve dok jednog dana, kad smo gledali spotove, nije upro prstićem u televizor i rekao: “To, Didi, to je bubana”. I tako sam mu kupio bubanj. “Motori” su takvi da većini klinaca uđu u uho, a njemu pogotovo jer sam mu kupio i dječju električnu gitaru i sintesajzer, koji proizvode zvuk sličan motorima. I tako Din svira, pjeva i uživa, i to po sat, dva. Bez pauze - kazao je Alen Islamović za novi broj magazina Gloria, dodajući da je kao djed spoznao posve nove osjećaje, a dolazak još jednog unuka posebno ga veseli.

Roker i danas žali za svakim trenutkom koji nije proveo uz stariju kćer dok je bila malena, nije je mogao gledati kako se iz dana u dan mijenja, pjevati joj uspavanke, mijenjati pelene... Tada su turneje Bijelog dugmeta bile duge i naporne, stalno je bio na putu jer su održavali oko 150 koncerata godišnje, a između njih probe i snimanja u studiju. Islamovićev prvi album s Dugmetom, “Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo”, promovirali su diljem tadašnje države, a pjesme “Hajdemo u planine” i “Ružica si bila” i danas su hitovi. Zato sada, iako je nastavio solo karijeru pa i dalje mnogo nastupa u zemlji i inozemstvu, a s Goranom Bregovićem i njegovim orkestrom diljem svijeta, svaki slobodan trenutak nastoji provesti s Dinom.

22.05.2019. zagreb
alen islamovic s obitelji_supruga Marjana, kci Lara Islamovic, Alen, maltezer Uno, starija kci Una Islamovic Cero, njezin sin Din
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar

- Drago mi je da sam napravio karijeru i da sam još na sceni, ali moja skladna obitelj, to je najveći dar. Zahvalan sam Marjani što je sve izdržala i održala nas. Ona je za zlatnu medalju, ali olimpijsku. Nadoknađujem izgubljeno vrijeme, osobito s Unom, koja je bila najveća žrtva mojeg rada u Dugmetu. Nastojim što više biti sa svojima, biti tata, suprug, djed... Zagreb je postao naš grad, volimo ga, moje su kćeri tu zasnovale obitelji, tu će odrastati moji unuci. Važne obiteljske odluke donosimo zajedno, zdravlje nas dobro služi, baš kao i mene moj glas, pa nastavljam putevima rock’n’rolla - kazao je Alen Islamović za novi broj magazina Gloria, dodajući da samo želi da Din i David, u svakom pogledu budu na njega.

Uz novi broj Glorije ne propustite kupone s popustima do 50 posto!

Linker
05. ožujak 2024 23:36