VALERIE MACON/AFP/PROFIMEDIA
Zakon velikih brojki

Najskuplji spektakl zabavne industrije nakon 29 godina vraća se u Los Angeles, svi čekaju nastup slavne petorke

Najveći događaj američkog sporta iz godine u godinu sve je popularniji, a brojke lete u nebo. Reklame prestižnih brandova ukupno će stajati više od pola milijarde dolara, a za ulaznicu u loži potrebno je izdvojiti 81 tisuću dolara.

Najveći događaj američkog sporta iz godine u godinu sve je popularniji, a brojke lete u nebo. Reklame prestižnih brandova ukupno će stajati više od pola milijarde dolara, a za ulaznicu u loži potrebno je izdvojiti 81 tisuću dolara.

Ovogodišnji 56. po redu Super Bowl prikovat će za ekrane milijune gledatelja diljem svijeta u noći s nedjelje na ponedjeljak, a čak i oni koji nisu ljubitelji američkog nogometa željno iščekuju nastup godine "Halftime Show".

Super Bowl se ove godine održava na SoFi Stadiumu u Los Angelesu, a snage će odmjeriti domaći Ramsi i Cinicinnati Bengalsi, no, već desetljećima je Super Bowl puno više od sportskog događaja.

Glazbeno-zabavni spektakl postao je najprivlačniji show za oglašavanje, a pitanje je prestiža pojaviti se u reklami tijekom Super Bowla. Dobro je poznato da su u pitanju najskuplje televizijske minute jer cijena za 30 sekundi reklame u pauzama utakmice kreće se oko šest i pol milijuna dolara.

Igra velikih brojki odnosi se i na cijene ulaznica, a ove su godine odletile u nebo dok se procjenjuje kako će ovo finale biti najgledanije u povijesti Super Bowla.

Prosječna cijena ulaznice iznosi 10 427 dolara. Najjeftinije ulaznice su se mogle pronaći po cijeni od 5 822 dolara dok se za najskuplja mjesta u loži treba izdvojiti 81 000 dolara.

image

Mary J. Blige

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Slavni doktor jedini je koji to može! Pogledajte kakvu je ekipu snova okupio na jednom mjestu

Spektakl reperske petorke

No, Super Bowl s nestrpljenjem iščekuju i oni koji nisu nužno ljubitelji američkog nogometa jer je već godinama nastup za vrijeme poluvremena među najzabavnijim točkama glazbene industrije. Ove će godine zvjezdanu postavu na „Halftime Showu“ predvoditi Snoop Dogg i Eminem, a tijekom 12-minutnog nastupa pridružit će im se još troje izvođača: Dr. Dre, Mary J. Blige i Kendrick Lamar.

image

Na prošlogodišnjem Super Bowl showu nastupao je The Weeknd.

MIKE EHRMANN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Petero glazbenika može se pohvaliti s ukupno osvojena 43 Grammyja u njihovim bogatim karijerama, čiji počeci sežu do kasnih ‘80-tih godina prošlog stoljeća.

Podsjetimo, nastup na Super Bowlu dosad su obilježile najveće glazbene zvijezde poput J.Lo, Lady Gage, Shakire, The Weeknda, a mnogi se sjećaju legendarnog nastupa Michaela Jacksona 1993. koji je oduševio gledatelje diljem svijeta.

Dramatičan foršpan pod nazivom "The Call" najavio je ovogodišnji nastup, a pravi spektakl očekuje se večeras, u 00:30 sati po srednjeeuropskom vremenu, na stadionu u Los Angelesu, gdje se nakon 29 godina održava finale Super Bowla.

Linker
26. travanj 2024 07:17