Okončan razvod

Nakon 10 godina odvojenog života, braku je napokon došao kraj: Gotova agonija za Arnolda Schwarzeneggera i njegovu bivšu

Holivudska zvijezda i bivši kalifornijski guverner službeno se razveo od američke novinarke i spisateljice: živjeli su odvojeno deset godina, a kako nisu potpisali predbračni ugovor, bogatstvo od 400 milijuna dolara bit će podijeljeno popola.

Poslije deset godina odvojena života, holivudski glumac Arnold Schwarzenegger (74) i njegova bivša supruga, spisateljica i novinarka Maria Shriver (66), službeno su razvedeni. Razriješili su i posljednje stavke oko dugotrajne podjele imovine, a kako nisu potpisali predbračni ugovor, bogatstvo od 400 milijuna dolara vjerojatno će podijeliti popola, izvijestio je TMZ. S obzirom je on bivši guverner Kalifornije - dužnost je prvi put obnašao 2003., a izabran je i 2006. - a ona je izdanak američke dinastije Kennedy, neobično je da su toliko dugo čekali s formalnim okončanjem braka.

Čitajte i: Zahtjev za razvodom podnijeli su prije šest godina, a sad uživaju u zajedničkoj vožnji

Kako god bilo, u međuvremenu su oboje izlazili s drugima: ona je 2013., dvije godine nakon što ga je ostavila zbog izvanbračne afere, viđena u društvu političkog analitičara Matthewa Dowda (60) koji je bio uključen u Schwarzeneggerovu kampanju, a izlazili su četiri godine. I glumac je okrenuo novi list: iste godine kad je Maria Shriver prohodala s njegovim političkim savjetnikom, viđen je kako se ljubi sa psihoterapeutkinjom Heather Milligan (60), a od tada su u vezi.

Čitajte i: Arnold Schwarzenegger: sretno zaljubljen

Dok je njihov brak funkcionirao, Maria Shriver i Arnold Schwarzenegger bili su neobičan par. Ona je intelektualka, članica jedne od najuglednijih američkih obitelji i dakako, donedavno je bila uvjerena demokratkinja.

image

U danima sreće

FOTOGRAFIJE: MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Potpune suprotnosti

On je, pak, najpoznatiji snagator s velikog platna u povijesti filma i imigrant iz Austrije koji baš ne ostavlja dojam "knjiškog moljca". No, privatno je veliki autodidakt koji je nakon preseljenja u Ameriku uz rad diplomirao poslovnu administraciju na sveučilištu Sveučilište Wisconsin Superior. Uvjereni je republikanac.

Čitajte i: Arnold Schwarzenegger svim sredstvima pokušava vratiti ženu

S obzirom na sve to, kad su se 1986. vjenčali, malo tko je vjerovao da će im brak uspjeti. Međutim, suprotnosti poput njih dvoje magnetski su se privlačile i nadopunjavale. Dobili su četvero djece: kćeri Katherine (32) i Christinu (30) te sinove Patricka (28) i Christophera (24). Ostavljali su dojam sretnog para koji će zajedno ostariti sve dok se 2011. nije doznalo za njegovu izvanbračnu aferu s njihovom bivšom domaćicom, Mildred Baena (60).

Javna sramota

U tajnoj vezi rođen je sin, danas 24-godišnji Joseph Baena. Arnold je skrivao pred suprugom da mladić njegov sin sve dok ona, nije zamijetila neobičnu sličnost Josepha i njezinog muža. Navodno je pritisnula Midlred da joj kaže istinu, domaćica se nakon razgovora s njom izbrbljala i medijima. Zbog laganja (glumac je punih 15 godina šutio o aferi), bračne prevare i javne sramote, supruga ga je ostavila.

Čitajte i: Schwarzeneggerov izvanbračni sin sliči na njega

- Bila je to vrlo teška situacija za svu moju djecu i cijelu obitelj. Što se dogodilo, dogodilo se, sada to moram ispraviti i nositi se posljedicama – izjavio je 2015. glumac u razgovoru s radijskom zvijezdom Howardom Sternom. Od tada do danas, situacija se smirila, a javnost mu je oprostila. No bivša supruga nije.

Čitajte i: ‘Terminator‘ na vagi! Arnold Schwarzenegger otkriva razloge zbog kojih u 74. godini prvi put tone u depresiju

Možda je baš zato njihov razvod toliko dugo bio 'na ledu', pritajena nade da će mu pružiti drugu šansu? Pokazalo se da su ih godine koje su proveli razdvojeni, dodatno udaljile. Kraj bio je neminovan.

Linker
21. travanj 2024 14:20