POSLJEDNJI HITOVI

Nakon ponovnog okupljanja, ABBA najavila konačni raspad: ‘Ovoga puta je definitivno kraj‘

Jedan od članova legendarne grupe, Benny Anderson za The Guardian je izjavio da se ABBA više neće ponoviti.

Iako su bezbrojni fanovi legendarne švedske glazbene grupe ABBA konačno dočekali deveti studijski album "Voyage" koji u prodaju kreće 5. studenog, sada ih je zatekla vijest o konačnom raspadu nedavno "obnovljene" grupe.

"To je to", izjavio je Benny Andersson (74), jedan od članova slavne grupe za The Guardian o raskidu koji je drugačiji od onog koji se dogodio 1982. godine.

Čitajte i: Povratak disco ritma: Abba se vraća, bolja i mlađa nego ikad, donosimo sve o njihovom projektu ‘Abbatari‘

"Te davne godine nisam rekao da se ABBA više nikada neće ponoviti. Ali sada vam mogu reći: Ovoga puta je definitivno kraj", objasnio je Andersson.

Unatoč tome, obožavatelji još uvijek imaju savršenu priliku da se na najljepši način oproste od voljene grupe koja u proljeće iduće godine slavi 50. obljetnicu osnutka. Njihov novi album "Voyage" s 10 pjesama izlazi, naime, početkom studenog, a u prodaji su i ulaznice za popratnu istoimenu turneju koja počinje 2022. godine koncertima u Londonu.

Virtualni oproštaj od pozornice

Prvi koncert najavljen je za 27. svibnja 2022., a nakon toga će šest puta tjedno u naredna četiri mjeseca nastupati u dvorani ABBA Arena, koju će izgraditi u londonskom parku Queen Elizabeth. Planirani koncerti bit će drugačiji od onih iz prošlosti - samo će orkestar od 10 članova svirati uživo, a grupa će dobiti svoje “Abbatare” - digitalno pomlađene članove grupe koji će izvoditi revolucionarne, virtualne koncerte.

Čitajte i: Nakon 40 godina: Abba objavila pjesmu koju su skrivali desetljećima, poslušajte kako zvuči

Iako su se tek nakratko posljednji put okupili, članovi grupe obožavateljima su obećali da će na koncertima biti izvede­­­ni svi veliki hitovi grupe poput “Money, Money, Mo­­­ney”, “Dancing Queen”, “Fernando”, “Waterloo” i “Mamma Mia”, a javnost je brzo prihvatila i njihove glazbene novitete.

Pjesma “Don’t Shut Me Down” koja jako podsjeća na najpoznatije disko hitove grupe već je preslušana više od 25 milijuna puta na Spotifyu, a "I Still Have Faith in You" broji više od 15 milijuna pregleda.

Linker
20. travanj 2024 07:10